• hobbit üçlemesinin 4 saatlik tek film versiyonuna verilen isim. hobbit üçlemesinin, kitapta olmayan olaylar ve karakterlerle birlikte önemsiz detayların çıkarıldığı 4 saatlik versiyonu orijinal üçlemenin eksikliklerini kapatacak deniyor. umuyorum hobbit serisinin yarattığı hayal kırıklığını unutturacak bir proje olur.

    "the white tree‘nin haberine göre bu 4 saatlik filmde birçok değişiklik yapılmış. örnek verecek olursak dol guldur, ak divan gibi kitapta olmayan olaylar ve karakterler bu filmde yok. bununla bağlantılı olarak pek çok aksiyon ve savaş sahnesi filmde bulunmuyor. üçlemedeki cgı’lı sahnelerde dijital düzenlemeler yapan bu versiyon, müzik ve sekans düzenlemeleri ile daha akıcı hale getirilmiş. ek olarak filmdeki renk skalası da the lord of the rings serisindeki atmosfere göre düzenlenmiş.

    dusten lee, tolkien’ın yarattığı evrene saygı duran bir film ortaya çıkarmış gibi görünüyor. kitaba çok sadık kalan bu uyarlama, hem sinemaseverleri hem de serinin hayranlarını fazlasıyla tatmin edecek."
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap