9 entry daha
  • yakin zamanda izledigim en guzel belgesellerden

    hep deriz ya malum, ""ai dunyayi madem ele gecirecek, e koduna yazsinlar insanlara zarar verme dunyayi ele gecirme skertme"" vs die, o zaman bisi olmaz, ai insanligi yok etmez vs vs.

    iste bu belgeselde insanlarin cogunun, hatta ai vb algoritmalar ustunde calisan yazilimcilarin dahi nasil olabilecek sorunu onceden ongoremeyebileceklerini, ongorseler bile nasil engelleyemeyecekleri cok sahane anlatiyor.

    ai dedigimiz hede, sizin insan halinizle kafanizin aldiginin alabileceginin milyar trilyar fazlasi datayi inceleyip, gene olasi milyar trilyar sonucu degerlendirerek kararlar veren bir mekanizma oldugu icin, ve malum dunyada ai bazli kararlar tek bir ana kaynak yazilimla degil, gene milyonlarca farkli ai yazilimlarin, gene birbirleri ile etkilesimi sonucu aliniyor oldugundan, siz milyon tane guvenlik proseduru eklemis olsaniz bile, olasiliklar icinden bir tanesinin, o prosedurleri pas gecmesi her zaman olasi. belki simdi degil, belki 50 yil sonra degil. ama olasi.

    standart skynet geyigine cevirmek istemiyorum mevzuyu ancak, neden skynet in populer bir geyik oldugunu daha iyi anlamanizi saglayabilecek bir belgeseldir diyelim.
hesabın var mı? giriş yap