2 entry daha
  • leidenfrost etkisi * en iyi annelerin bildiği metotlardan biridir. kızgın bir tavaya su damlattığınızda su damlaları kemençe sesi duymuş karadenizli gibi hoplayıp zıplamaya başlıyorsa leidenfrost etkisi'ni görmüşsünüz demektir. siz böyle uğraşmayın diye tefal özel bir tencere çıkarmış , spotlu mpotlu bişi böyle (hayır , g-spot değil.)

    bir zamanlar ülkemize bolca uğramış şarlatan gurular'ın en popüler aktivitesi olan "köz üstünde çıplak ayakla yürümek / yürütmek" eyleminin bilimsel temeli budur. yoksa orda gördüğünüz insanların bir çoğu "inanırsam , motive olursam köz üstünde yürürüm" dedikleri için değil önceden hafif ayakları terli şekilde yürüdükleri için ateş üstünde yürüyebilmişlerdir. şarlatanlık prim yaptığı için de kimse "ulan bu nasıl oluyor , var mıdır bunun temeli?" diye sorgulamamıştır haberlerde.

    bu arada belirtilmelidir ki etki sıcaklık farkı ile ortaya çıkar , yani dilin üzerine sıvı nitrojen dökmek gibi bir atraksiyona girişip sağlam çıkabilirsiniz. veya isminiz aslında leiden iken bir anda leidenfrost olabilir. (progressive gecce esprileri)
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap