1 entry daha
  • çoğunlukla etrafında aklı başında yetişkinler olan çocukların yararlanabileceği tavsiyeler olduğunu düşünüyorum.
    diyet yapmayin. bir kere başlandığı zaman beslenme takıntı haline getiriliyor, yasaklar insanı daha çok o sağlıksız besinlere itiyor. yeme alışkanlığını değiştirmek lazım. biliyorum bu tavsiyem biraz genel kaldi, çünkü kendim bile çözüm bulmakta zorlanıyorum. yetişkin ve obez olup bir çıkış yolu bulmak zordur. bazı insanlar ameliyat oluyor türlü riskleri göze alarak (benim için bu çözüm olamaz çünkü iki yakınımı pisi pisine kaybettim). özellikle yemek yemek hayatınızda size mutluluk veren ender şeylerden olduysa o zaman yandığınızın resmidir. kendimden biliyorum. ama eğer sizin ailede şişmanlığa yatkın bir yavru varsa o konuyla ilgili bir kaç tavsiyede bulunabilirim:

    eğer ailenizse ufak bir çocuk ya da ergen birisinde kilo sorunu var ise, o kişiye baskı yapmak yerine elinden tutun gidin yürüyüş yapın, kilosunu korumasına yardımcı olun ki zaten büyüme çağında olan bir çocuk büyüdükçe egale edecektir o kiloyu. ama bunu sırf kilo vermek için yaptığınızı açık açık söylemeyin. onunla vakit geçirmek için, hava güzel olduğu için, onsuz canınızın sıkıldığını söyleyerek. zorunluluk olarak görmesin çocuk.

    az ye filan demeyin, ters tepki eder daha çok yer. kalorisi düşük yemekler hazırlayın, sebze ağırlıklı beslenin, sebzeli yemekler yapın, hatta beraber yapın yemekleri severek yiyeceğiden eminim. yavaş yavaş entegre etmeye çalışın mesela domatesin miktarını yukseltmekle başlayın menemenin.

    bunun dışında evde tikilip kalmasın illaki bir aktivite bir kurs (müzik, tiyatro, spor vs) bulup çocuğa bir hobi edinmesinde yardımcı olmakta fayda var, can sıkıntısı da çok büyük bir etken kilo alımında.
hesabın var mı? giriş yap