8 entry daha
  • kaliteli adamı bırakıp köylü elemana kaçan kezban bir yazarın guernsey adlı kasabada yaşadıklarını anlatan film. yani, en basit hali bu.

    filmin teknik yanlarına geri dönersek.. insanlar tipik ingiliz değil. ingilizler çirkin olurlar. gayet güzel başrol oyuncuları var. bu yönden bizim türk filmlerine benziyor. seçilmişler yani, belli... onun dışında filmin bir felsefesi var. bir acı var. bir dram var. ve bunu hissediyorsunuz. belgesel tadında başladığı için film sizi çekiyor. ama netflix yapımı olduğu için netflix yavanlığı sizi bırakmıyor. bıdı bıdı bıdı konuşuyorlar sürekli. bazı diyaloglar alabildiğine sıkıcıyken, bazıları ise size ne izlediğinizi hatırlatıyor. biraz fazla uzatılmış bir yapım sizin anlayacağınız. ışıklandırmalar, oyunculuk gayet tatmin edici. filmde gelişen olaylara müteakip gösterilen flashback'ler yerinde. ancak genel olarak filmin enerjisi yok diyebilirim. enerji görmek için direniyorsunuz. sürekli "mıy mıy mıy"dır gidiyor... filmin nereye gideceğini kestiremiyorsunuz çünkü ortada tam bir çatışma yok.

    bence bu film izlenir. "ben ağır işleyen filmleri seviyorum" diyenler kaçırmasın. ben arşivime alacağım ancak bu filme "kesinlikle arşivlik" de diyemem. farklı bir tat. tatmalısınız.

    7/10.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap