37 entry daha
  • felakettir.

    abim 20 yıldır at yarışı oynuyor, yani bildiğin kumar bağımlısı... ailesi perişan. kızı saygın bir özel üniversitede araştırma görevlisi, oğlu ise epilepsi hastası olup, engelli kadrosuyla işçilik yapıyor. eşi kalp hastasıydı, şimdi de akciğer kanseri olduğunu öğrendik. neyse ki başlangıç safhası ve ameliyatla kurtuldu şimdilik. bildiğin sefalet. adam, karısı ameliyattayken gidip at yarışı oynuyor yaa, o derece..

    20 yıldır bu hastalıktan kopamadı. sürekli bankalardan kredi çekiyor, kredi kartlarınnda nakit avans kullanıp at yarışına yatırıyor. emekli maaşınının yarısını, ziraat bankası'ndan çektiği 30.000 tl'lik krediye ödüyor. yaşı 60 oldu, mecburen kahvehanede çaycılık yapıyor ki maddi olarak toparlayabilsin.

    eve emekli maaşından bir şey kalmıyor, çalıştığı yerden de pek fazla bir şey getiremiyor. her ay yalan dolanla idare ediyor. yok banka şunu kesti, yok şu masraf çıkmış, yok kartım bloke oldu, yok gasp edildim vs vs. artık yalanının bini bir para. inanan yok tabi. ama o ısrarla devam ediyor yalanlarına.

    bir defa evden kovuldu, zorla affettirdik eşine çocuklarına. şimdi yine aynı durumda. defalarca borçlarını kapattım şahsen ben. ama bitmedi malesef.

    son olayda boşanma davası açılacaktı ama son kez kızı affetti. tedavi olursa kalacak evde, olmazsa kovulacak ve sokakta yaşayacak. aldım erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi'nin evimize yakın sancaktepe bağımlılık merkezine (badem) gittik. psikiytrist dinledi, sorular sordu. ilaç yazdı. psikolog terapisi uygun gördü. orda bulunan uzman psikologla her hafta görüşecek. ben de gideceğim tabi. gidişata göre ilaç tedavisi de yönlenecek.

    bu defa ciddi durum. abim de çok istiyor tedaviyi. bir de mahkeme kararı çıkartalım diyoruz, kısıtlı olsun ki bankalardan kredi vs kullanamasın. vasi tayin edelim. ben veya kızı olsun vasi. en azından önünü kesmiş oluruz banka tarafında. çünkü ne yapıp edip kredi, kredi kartı alıyor (ulan biz alamıyoruz, adam kanuni takipte ama hala alabiliyor).

    bakalım sözlük, bu defa toparlayabilecek mi? bir defa bakırköy'e tadavi için gitmiştik ama terapi uygulamadılar, ilaç verdiler ve pek gidemedi abim. bu defa eve yakın bir yer ve bu iş için özel olarak kurulmuş poliklinik. 80-90 kişi tedavi görüyormuş dedi doktor. uzmanlar bu konuda yani.

    eğer düzelirse bir aile kurtulmuş olacak. ulan ev alamadılar bunu yüzünden. kredi çekeceklerdi, meğer kredi kullanmış yüklü miktarda. bu şekilde öğrendik biz de seneler önce bunu.

    neyse sözlük. durum bu. zor bir süreç. allah herkesin yardımcısı olsun.

    edit: abimin psikiyatr ve psikolog tedavisi bitti. şu an gayet iyi durumda. ailesiyle ilişkisi de harika. bildiğiniz yeniden doğdu. buraları okuduğunuza göre sizde de benzer durumlar vardır. siz de bağımlılık tedavi merkezine gidin/götürün muhakkak.
1050 entry daha
hesabın var mı? giriş yap