4 entry daha
  • eski zamanların birinde aynı kıyafetin farklı renklerini bile hiç düşünmeden aldığım yedekleme suretiyle hele ki bir indirime rastladıysam işte o zaman 3 katı kadar stoklama kapasitesine sahiptim. diderot en azından sabahlığına köle olmuş ben ise bütün saçma sapan eşyalarıma köleydim. atsam atamıyorum almasam gönül razı değil.
    üniversitede okula giderken kullandığım 1, alıp köşeye attığım (çünkü dünyanın sonu gelecek ve tek ihtiyacım olan defter kalem olacak) sayamadığım kadar çok defter kalem sticker v.s abuk subuk ötesi 9647 malzemeye sahibim. ve o kutlu günün geldiği (mezun oldum) vakit büyük bir aydınlanma yaşadım. bu kadar eşyayı nasıl taşıyacaktım? bir insanın 40 çiftten fazla spor ayakkabısı olur mu? atletizm koşucusu muyum ben? değilim. ki eminim onlar benden daha akıllıdır bir ayakkabı ile bütün aktivitelere katılabilirler. taşınmam lazım eşyaları bırakıp kaçamam. neden çünkü hepsini özenerek satın almışım. neden çünkü salağım. uçak bütün yolcuların bagaj hakkını bana verse ancak toplanıp gidebilirim.
    sonuç olarak abartısız 80 kilo olan dünya kadar koli yapıp kitaplar, ayakkabılar, defterler, ceketler hepsini eve yolladım. öğrenci kredisi alsam kredi borcum 8'e katlansa daha mutlu mezun olurdum. kargodaki adamın şaşkın ifadesi, kolilerin tek tek boyunun kilosunun hesaplanmasındaki süre boyunca sırada bekleyenlerin nefret dolu bakışları hala ara sıra gözümde canlanır. işte o gün dedim ki bu ne? içtiği kahveyi ters çevirip fal bakmak için soğumasını bekleyen, burç yorumuna göre hayatını şekillendiren, rüyasında alamadığı ayakkabıyı gören ve gratis indiriminde 8 saatlik kasa kuyruğuna razı olan dostlarımdan (böyle dostlarım yok elbette kekolar yazıp kalp kırmak istemedim.) farkım ne?
    minimalist yaşama moda olmak üzereyken ilk adımı ben atmalıyım dedim ve gereksiz sahip olduğum her şeyi elden çıkarmaya başladım hala devam ediyorum asla bir sonu yok arkadaşlar çift olan organlarım bile fazla geliyor o derece minimalistleştim. kitap alma konusunu dışında tuttuğumda bugün sadece ihtiyacım kadar eşyaya sahibim. hiçbir zaman alışverişi seven biri değildim. e o kadar şeyi nereden aldın diye soranlara hak veriyorum allah'tan sevmiyormuşum sevsem ne olurdu? birbirini tamamlayan veya tamamlamayan gereği olan veya olmayan 589723 tane eşya satın almaktan ve saklamaktan kurtulduğunuzda daha düzenli yaşamayı öğreniyorsunuz. hemde paranızı yönetmeyi ve mantıklı ihtiyaçlar için kullanmayı öğreniyorsunuz.
    sevgiler denis gözlerinden öperim.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap