13 entry daha
  • mutlaka izlenmesi gereken bir filmdir.

    oyunculuklar, konunun aktarımı, hikayenin gelişimi gerçekten çok başarılı ilerliyordu. bir de norveç'in o puslu, karlı havasından mı bilmiyorum izlerken iyice melankolik oluyorsun ve viljar hanssen'ın yerine koyuyorsun kendini, çocuğun depresyonu için tüm şartlar doğa tarafından sağlanmıştı resmen.

    bir de filmin başında viljar'ın sınıf önünde konuşması, arkadaşlarıyla ilişkileri, ilgilendiği konular falan çok ideal bir genç adam imajı çizmişti bu yüzden yaşadığı iyileşme sancıları daha yoğun olmuştur. kardeşini bile iyi hissettirmeye çalışması, o göçmen kızla ilişkisi çok güzel işlenmişti.

    karakterin olay sonrasındaki hayatıyla ilgili bilgilendirme gülümsetti. umarım insanlığa umudunu yitirmemiştir viljar.

    diğer yandan anders behring breivik'in bakış açısı ise -fazla hastalıklı ve radikal olmasının dışında- içerisinde bulunduğumuz dönemde çok uç gelmiyor artık. elbette haklı değil ama yakın gelecekte benzer olayları duyabiliriz diye düşünüyorum. özellikle ciddi manada dengelerin değiştiği ve tanınan haklar konusunda diğer tarafa sağlanan imtiyazlar konusunda dikkatli olmak gerekir.

    çok daha uzun sürüp dehşete ve ajitasyona sürükleyebilme potansiyeli varken her duyguyu kararında işlediği için tebrik ediyorum yönetmeni.

    kesinlikle zaman kaybı değildir.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap