23 entry daha
  • guzel hos ancak bi tik overrated filmdir.

    hikayenin gercek hikaye olmasi, ve islenisi babinda keyifle izlenecek bir malzeme var evet. ancak bunun komedi ya da kara komedi oldugunu dusunenler yanilir. gayet ayari kacmis bir "tur savruklugu" var filmde. gayet drama polisiye olarak da islenebilecekken, aman genc nesil de izlesin birseyler ogrensin kafasi ile cekmisler zaar. komedi unsurlari bu anlamda dozunda diyebilirsiniz, ancak dozundan ziyade yersizligi ve zamansizligi anlaminda bir bocalama yasiyor film bazi yerlerde. ha rahatsiz etti mi? eh iste. filme kusturecek kadar degil.

    filmin polisiye kismina gelirsek, baya bildigin lesh. ciddiyetten uzak. bak laubali demiyorum, bahsi gecen konularin yeterince ciddi anlatilmadigini dusunuyorum. ki onun sebebi de "millenials da izlesin kafalari acilsin mallarin" amaci olsa gerek.

    ama daha kritik baska bir konu var. amerikada irkcilik hala bir sorun, hala bu konuda cikmazlar yasiyorlar. ancak bu konuya dair cekilen filmler, hala 30-40 sene onceki ornekler ustunden, bilindik sorgu ve analizlerle yapildiginda, bana cok sig ve yavan geliyor. irkcilikla alakali farkindalik ve gonderme iceren bir film yapmak istiyorsan, bu olmamali artik. soylenmis seyleri tekrar etmek, magdura kasmak, bak siyahlar neler yasadi kafalari, sizi anca ciro pesindeki cakal bir produktor yapar amk. sizi farkinda degil suursuz yapar bu kafalar. ki hele bu da spike lee ise.

    insan demeden edemiyor, ulan duduk, madem bu konuda bir film cekesin var, anlatacak derdin var, neden abd deki siyahlarin egitimsizliginden, illegal ticaretin cogunun, uyusturucu ve silahli gang tayfasinin neden daha cok onlarda oldugundan, bunun ozellikle senin toplumunu kontrol altinda tutmak icin kurgulanmis olan bir devlet politikasi oldugundan, cezaevlerinin bile bu anlamda bir ticarethane gibi calismasindan, neden siyah irkin cogunun tam da istenildigi gibi, varos ve cehaletten nemalanan bir kulturle bilincli olarak yogruldugundan bahsetsene. haa yok madem boyle bir hafif serin, geyikci modda bir gercek hikaye anlaticaksin, o zaman da sanki dunyanin en onemli konusundan bahseden damari bulmus gibi, filmin sonuna gunumuzden 2 kare irkcilik olaylari, trump videosu vs koymayacaksin o zaman da. ama sktret ters amerikan bayraani da kodun, cannes da alkisi kaptin. meeh. bravo amk.

    yani biraz iki ucu boklu degnek. elde guzel bir gercek hikaye var, ama icerik komedi olarak anlatilacak kadar kolpa degil. tutup da agir drama polisiye kassan belki daha guzel ama, gene yeni birsey yok soyleyebilecegi. 2-3 trump a laf sokan her holivud filmini de ovemiyorum artik, siktigimin west coast inda trump a laf sokmayani dovuyorlar amk. bu mudur yani?

    tum bu arada kalmisligina ragmen, gayet izlenir, eli ayagi duzgun guzel bir filmdir, ama 8 lik film degil bu maalesef. 7 si cepte diyelim anlasalim.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap