7 entry daha
  • (bkz: james maddison/@ceyar i kim vurdu)

    premier lig takımı leicester city'de forma giyen 1996 (22) doğumlu yüksek potansiyelli genç ofansif ortasaha.

    takıma katılır katılmaz (2018/19) genç yaşına rağmen 10 numaralı forma kendisine teslim edildi. tecrübesiz bir oyuncuyken ilk defa ayak bastığı premier ligde (üstelik aynı yaşta) 10 numaralı formayı devir almasıyla (2012/13 - liverpool fc - 21) bana philippe coutinho correia'yı hatırlatmıştı.

    koskoca liverpool fc, philippe coutinho correia adlı tecrübesiz paleye 10 numarayı verdiğinde ilk başta hangi birimiz 'hadi ordan' dememiştik ki? sonrasında eleman yıllar içinde koptu gitti. performansıyla efsane steven gerrard'ı bile gölgede bırakıp, premier lig transfer rekoru (130m €) kırarak başka bir efsane xavier hernández'nin yerini* doldurmaya barcelona fc'ye gitti.

    bu yüzden dolayı james maddison'ın bu özel numarayı kapmasına başta temkinli yaklaştım. (hakkında yazdığım önceki girdide de görüldüğü gibi) şampiyonşip liginde oynarken de çok beğendiğim bir oyuncuydu. lakin ilk defa sahne aldığı bir üst düzey futbol platformunda bu kadar (genç yaşta ve) kısa sürede takımının kilit oyuncularından birine dönüşebileceğini öngörmemiştim.

    eleman yaşından beklenmeyecek olgunlukta bir mental seviyede, son derece soğukkanlı bir şekilde takımına katkı yapıyor. oyunu okuması, akıl dolu pasları, uzaktan şutları olsun; fevkalade bir düzeyde performans gösteriyor.

    2018/19 sezonu 10. haftası itibariyle takımın her maçına as oyuncu olarak çıktı. şu an için leicester city'nin başka bir genç oyuncusu sol bek ben chiwell ile birlikte kadronun yükselen trendi konumunda. henüz ingiltere milli takımı formasını hiç giyemedi ama bu yükselişi devam ederse o günlerin gelmesi de kaçınılmaz olur gibime geliyor.

    --- leicester city dipnotu ---

    gk kasper schmeichel, dl ben chiwell, dc ingiliz milli gururu harry maguire, dmc dinamo wilfred ndidi, amc genco james maddison, st tecrübeli jamie vardy derken, leicester city 2018/19 sezonunda seyir zevki veren bir futbol ortaya koyuyor. umarım bugün (2018/19 10. hafta) premier ligde ilk defa takımın formasını giymeyi başaran bizim yüksek potansiyelli milli gururumuz çağlar söyüncü'de bu halkaya katılır a dostlar, amin.

    ---------------bonus-----------------

    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: leicester city/@ceyar i kim vurdu)

    ---------------bonus-----------------
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap