4 entry daha
  • katilma firsati buldugum guzel bir gurcu etkinligi. (bkz: sakartvelo) (bkz: kartveli) arkadasimin dedigine gore, ruslara da gurcu etkisinden oturu gecmis.
    gurcu milleti misafirperverligi cok fazla olan bir millet oldugundan dolayi, ben geldim diye guzel bir masa kurmuslardi. (bkz: acaristan) (bkz: batum) bir dag koyunde, ahsap bir evde oturmus masa basinda yemek yemeye baslamistik. kadinlar erkenleri dinliyor, sohbete arada katiliyor. erkekler ise masada yasli suliko dedenin tamadasini dinliyorduk. genel olarak bir konu seciliyor, arkadaslik, kardesilik, akrabalik, millet vs. ve onun ustune bir konusma oluyordu, herkesin bir seyler soyledigi. bu adet nedense rusya'ya gitmis bize gelmemisti. biraz kiskanc idim acikcasi bu durumdan dolayi. surekli icmekten oturu yemek yemek zorlasiyordu, eliniz surekli (bkz: gaumarcos) denilerek kadeh tokusturuyordu. hatta o kadar uzunmus ki bu konusma olayi 4 saat bile surebileceginden bahsetmislerdi aksam yemeginin... ki 2 saatte kurtardik.

    bu gelenegin coook eskiden beri yapildigi soylendi, hatta tiflis'te tamada heykeli var... 2 bin yillikti galiba, bu kultur yaziyordu yaninda.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap