29 entry daha
  • devils and dust albümünü aldığınızda bir adette dvd geldiği için internetten indirmek yerine paraya kıyıp aldım.. sonra geldim önce dvdsini koydum, bi bira açıp izlemeye başladım, zanettim ki manyak bir kalabalık, deli bir sahne, o aşmış karizmasıyla patron akustik olarak şarkıları söyleyecek...

    alakası bile yok.. patron yıkık ve terkedilmiş bir evde merdivenleri tırmanarak bir hikaye anlatmaya başladı, sonra gitti sadece bir abajurun olduğu odanın ortasına oturup eline gitarı aldı ve çalmaya başladı.. şarkılara ara verdikçe hikayeler anlattı.. bende oracıkta monitörün karşısında elimdeki sigara kül haline gelmiş, bira bitmiş, köpükleri bardakta kurumuş şekilde, hayranlık ve aşmışlık denizinde dalga sörfü yapar halde kalakadım.. "bitti ya" dedim kendi kendime.. keşke o dvd günler boyunca devam etse, sabahlar olmasa..

    zannetmeyin ki yıllardır bu adamdan başkasını dinlemiyorum.. tesadüfen aylardır aklımda olan bu albümü almayı hatırlayıp alıverdim. ilk bruce springsteen albümüm, patronu ilk dinleyişim, ve ben kendimden geçmiş durumdayım.

    guns n roses'ın dağılması ve bir türlü birleşmemesi yüzünden senelerdir kaliteli müzik hasreti çeken bir adamdım.. bir ara velvet revolver geliverdi güzeldi ama kaldılar öyle anlamadım.. şimdi tabi burda birçok kişi torbalar dolusu kaliteli müzik yapan grupların isimleriyle bana saldırabilir.. hayır ben doğru düzgün, hisli, dolu, birşeyler anlatan, ya da birşeyler paylaşan, en azından yüzüme bir gülücük getiren bir müzik arıyordum.. kafa sallayıp stres atmak için bende bir sürü rock veya metal grubu biliyorum..

    patron, bir paket sigara, iki kutu bira ve cdsi eşliğinde kaç yıldır hasretini çektiğim şeyi sunuverdi önüme, hemde gümüş tepside..
    bu adama neden "patroooooooooooon" diye bağırıldığını şimdi anlıyorum.. neden david bowienin "stadyumu köşedeki bara çevirebilir` dediğini anlıyorum.. tek üzüldüğüm şey çok geç kaldım bu adamı ve müziğini tanımakta.. gıpta ediyorum 40 yaşında olup bu adamın müzikleri ile 20li yaşlarını yaşıyan nesile, ne mutlu.. adam bir gitar, bir mızıka ile insanı alıp götürüp geri getirmemeyi sanat haline getirmiş hatta nerdeyse bu sanatı bıraktı bırakacak..

    söylenecek tek birşey var, "selam olsun sana patron"
168 entry daha
hesabın var mı? giriş yap