• özellikle son günlerde bedelli askerlik rezaleti başlıklarında sıkça gördüğüm hezeyandır.

    adamın biri (bkz: manisa'da yaşanan bedelli askerlik rezaleti) başlığında ya da diğer bedelli askerlik başlıklarında yapılan haksız ve kötü muameleyi anlatıyor bu beyfendiler de yeni çeri zamanından kalma zulümlerden bahsedip adama küfür ediyor.

    arkadaşlar yanlış yanlıştır. eğer düzeltecek güç varsa düzeltilmelidir. he adam sıradan bir eğitim meselesini gelip büyütüp ağlasa hep birlikte küfür ederiz ama bildiğin eziyet edildiğinden bahsediliyor.

    zamanında size yapılan da haksızlıkmış. ve şu an uzun dönem, kısa dönem ya da bedelliye yapılan bir haksızlık varsa lütfen engel olunsun.

    bu sadece askerlik için geçerli değil. bazı insanlar zamanında çektikleri her derdi başkaları da çeksin diye bekliyorlar. ya da çektikleri sıkıntı tek madalyaları onunla gururla geziyorlar.

    size dayak atıldı diye herkes dayağı kabul etmek zorunda değil. insanca muamelelerin olduğu bir toplum için bir birimize destek olalım.

    edit: ahan da bi tane canlılarıdan yakaladım (bkz: #82793754) şimdi bunu yazan benibenim isimli bir yazar. bu arkadaş eğitimin tek yolunun sıkıntı çekmek olduğuna inanmış. yaşadığı coğrafya ve zihinsel-bilişsel-kültürel olarak geri kalmış olan çevresi ona bunun doğru olduğunu öğretmiş. muhtemelen her hangi bir gelişmiş ülke görmedi, kitap okumuyor ve analiz yeteneği çok kısıtlı. işte bu vakayı besleyen tiplerin genelinin tipografisi bu şekilde. ama bunlar için de çalışacağız. bu garibim muhtemelen çalıştığı yerde de dayak yiyerek öğrendi ustalığı...
190 entry daha
hesabın var mı? giriş yap