• çok eskiden oturduğum caddede faaliyet gösteren türkiye gazetesi dükkanında satılan dini kitab(p)lardan birinin adı. bunun gibi aynı ekib(p)den başka neşriyat da o dükkanda set halinde satılırdı. en azından satma gayreti içinde idiler. genelde adı geçen gazeteye abone olanlara hediye edilirdi bunlar.
    şahsen okumadım ise de, o zamanki (lise) düşüncelerime göre bu kitapta bir sürü minik hikayecik var. bu hikayeciklerde hep aynı adam var. bu şahıs, dini, tanrıyı inkar edenlere çeşitli vesilelerle bi güzel ayar veriyor. sonra da her ibretlik hikayeyi, ".....işte o vakit, o zat cevab veremedi." diye söylenerek bitiriyor sanır idim.
    tabii ki bu böyle olmayabilir.
    pek sonra gelen edit: hani çok eskiden oturduğum o cadde varya; işte oraya gittim geçenlerde. türkiye gazetesi dükkanı hala yerinde. ve evet sıkı dur; cevab veremedi ve tüm saz arkadaşları da vitrinde. kita(b)ın güncel halini tarif etmek gerekirse, pespembe pamuk helvası renginde bir kapağı var. şu bizim sözlük yüzünden satışlarının arttığını -kesinlikle- iddia ederim. o pembe halinden üstüste bilmemkaç baskı yaptığı hemen belli oluyor.
294 entry daha
hesabın var mı? giriş yap