3 entry daha
  • robert schwentke yönetmenliğinde çekilmiş, gerçek bir hikayeden uyarlanmış olan 2017 yapımı alman filmi.

    çekimi siyah beyaz yapılan filmin başrolünde max hubacher vardır. kendisi ikinci dünya savaşının son zamanlarında almanya'nın içinde bulunduğu kaos ortamında yüzbaşı üniforması taşıyan bir er willi herold rolündedir. kendini bir anda inanılmaz yetkilerle donatılmış bir subay olarak görür ve çevresini manipule ederek erk oluşturur ve hikaye başlar.

    film genel olarak stabil bir anlatıma sahiptir. olay örgüsü nettir ve suale yer bırakmaz.
    filmin bazı yerlerinde kullanılan kaotik anlatım dili vasat olsa da hikayeye zarar vermez. başrolün performansı kısmen de olsa eleştirilebilir. yönetmeninse bir karakter hikayesi anlatan böylesi bir filmde, ana karakter üzerinde daha fazla yakın plan çekimler yapması, ufak mimikler çıkarana kadar oyuncuyu yorması daha güzel bir iş çıkmasına vesile olabilirdi. filmin monokrom çekilmesi atmosferik ortamın hissiyatını oldukça yükseltmesine karşın bazı dekoratif detaylar üzerinde daha fazla çalışılabilirdi.

    evet belki eleştirilebilecek çok yanı var filmin ancak senaryosu ve hikayesiyle tüm olumsuz yanlarını bastırabiliyor. meraklısına büyük keyif vereceğine inandığım bir film. yapanların eline, emeğine sağlık.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap