8 entry daha
  • dota 2'ye ısınamamış ve lol'e transfer olmuş eski bir dota oyuncusu olarak merakla bekliyorum. salt dota için değil tabii; birçok farklı türü custom map olarak (rpg, zombie survival, tower defense, riddle/puzzle...) bünyesinde barındıran warcraft 3 sunucularının tekrar aktif olup olmayacağını da merak ediyorum.

    battle.net login ekranını düşünmek ve kapının binlerce çevrimiçi oyuncunun olduğu bir sunucuya açılacağı ihtimali nostaljik bir heyecan veriyor.

    eurobattle, wepla gibi sunucularda oynamış kişiler illa ki dota haricinde şu listedeki diğer custom map'ler ile karşılaşmıştır. tabii tüm bunlar komünite katkısı içerikler idi. remastered sürüm ile uyumlu olup olmayacağı konusunda endişelerim var; eğer değilse sil baştan aynı yoğunlukta bir komünite çalışması olacağını sanmıyorum açıkçası.

    ~29.01.20~

    oyun bugün itibariyle çıktı. birkaç yayıncıyı oynarken izliyordum; grafiklerdeki iyileştirmeyi tatmin edici buldum. "eskisiyle arasında hiç fark yok" şeklinde ilginç şikayetlerle karşılaştım yayın izlerken ama zaten "remastered"ın amacı oyunu farklılaştırmadan iyileştirerek aynı hissiyatı verebilmesini sağlamak. günümüz standartlarından dönüp bakıldığında göz kanatan eski grafikleri törpülenmiş, cilalanmış.

    henüz custom map oynayan kimseyi görmedim ama duyduğuma göre uyumluluk sorunu yokmuş.

    öte yandan grafik güncellemesi haricinde özetle geri dönüştürülmüş bir içerikten bahsediyoruz. blizzard'ın 30€ fiyat biçmiş olması absürt ve açgözlüce olmuş. sırf türkiye'deki uçuk yansıması dolayısıyla değil... aoe2 de geçtiğimiz aylarda "definitive" adı altında hd sürümünü yayınladı, üzerine oynanabilir dört yeni medeniyet ekledi ve 20$ şeklinde fiyat biçti. heroes 3'ün, her ne kadar genişleme paketlerini içermemesi rezalet olsa bile, çıkardığı hd sürümü 15$ idi.

    oyunu pazarlarken "limitless custom games to explore" cümlesini, komünite içeriklerini reklam aracı olarak kullanıyorsun. ben şimdi olmasa bile ileride belki alırım bu oyunu, belki almam. mesele şu ki, bu oyunu almamamdaki tek faktör fiyatını bizzat beğenmemem olmaz. komüniteye ihtiyaç duyan bir oyunun geniş kitlelere erişebilirliğini cazip olmayan bir fiyatla düşürmek neresinden baksan berbat bir karar. nostaljik komünite canlılığı için dönmeyi arzuladığım oyuna komünite sıcak bakmıyorsa, ben de bakmam. insanlar da "warcraft 3: resold" diye dalga geçer ve adi bi "cash grab" olarak niteler bu girişimini...
88 entry daha
hesabın var mı? giriş yap