aynı isimde "bohemian rhapsody" başlığı da var
279 entry daha
  • freddie’yle açıklayamadığım duygusal bir bağım var, bu hayranlıktan öte bir şey. queen hakkında bilmediğim şey çok az. uzun zamandır bu takıntımı aşmak için dinlememeye çalışıyordum. ama yıllardır beklediğim şeylerden biri olan bu film geldi ve gitmemem kabul edilemezdi ( diğer beklediğim şey the winds of winter ama o hâlâ yok). bir yandan gitmek istemiyordum çünkü bu takıntı durumumun depreşeceğinden korkuyordum. ama gittim işte. aq cidden. bu adamın her duygusunu hissedebiliyorum, sanki tanıyorum. bu filmle bir kez daha anladım.

    neyse geri kalan gereksiz hislerimi kendime saklıyım. filme geçer isek:

    --- spoiler ---

    herkesin dediği gibi tarihsel hatalar, queen'in sıkı hayranları tarafından çok kolayca fark edilebilecek düzeyde. ama çok da rahatsız etmedi beni, ki böyle şeylere dayanamam. ama rami malek’in oyunculuğu bunu unutmanızı sağlıyor. yani ben freddie’nin yerine kimseyi koyamayacağımı düşünürdüm, ama onu izliyormuşum gibi geldi. her şeyini kopyalamış inanılmaz! freddie’nin ruhu içine girip kendi oynamıştı sanki. sadece rami malek, freddie’ye göre biraz minyon kalmış ama olsun o kadar. brian may benzeri bunu kapatıyor.

    çalan her şarkıyı ayrıntısına kadar bilirken o imax salonunda dinlemek zevki anlatılamaz. mutlaka gidin. insan keşke diyor, bu insan bu kadar erken ayrılmasaydı dünyadan.

    ayrıca kedişleri her gördüğümde gülümsedim. onların da anısı yaşayacak cınımlar yaa.
    (bkz: delilah)
    (bkz: bijou)
    --- spoiler ---
1478 entry daha
hesabın var mı? giriş yap