3 entry daha
  • aslında bu konular girilmiş konular, anlaşılacak biçimde özetlemeye çalışalım. bir kere seleksiyonun başındaki doğalı çıkaralım. kafa karışıklığı yaratmasın.

    insanın fizik gerçeklik üzerindeki organize manipülasyon gücü; dönüşüm, enformasyon, aile, grup, medya dev bir aşure, tarih ise ısıl işlem görmüş içinde ne olduğu belli olmayan bol baharatlı bir a101 sucuğu.*

    öte yandan cevizi kırıp özüne inemediğimiz bir genetik gerçeği var. tabiatın devamlılık arzusunun iradeyle buluştuğu yeri gözlemleyemiyoruz. freud'luk, nietzsche'lik, darwin'lik, spinoza'lık işler değil bunlar. çok daha karmaşık fizik, biyokimya, matematik dili gerektiriyor ve dolayısıyla yorumlanma noktasında her daim metafizik kalıyor.

    çok basit örnek vereyim. 2 metre boyunda, fizik doktorası olan aynı zamanda aikido ustası bir adamın, 14 yaşında bir tinerci tarafından sırtından bıçaklanıp öldüğünü düşünelim. şimdi bu hangi seleksiyon ola?

    böyle istisnaları kaidenin boyunu aşmış bir kaos içerisinde kadının metafizik yeri çokça merak konusu olmuş büyük bilim ve düşünce insanlarına. ancak bu bir kaide olmadığı, kurala indirgenemeyecek kadar dinamik ve grift bir irade yumağı olduğu için kurulacak zorlama korelasyonlar en fazla yersiz romantizm ve zamanın ruhuyla yoğrulmuş kerameti kendinden menkul çıkarımlar olacaktır. efendim "hatice gitti müteahhitle evlendi, adam meğer dolandırıcıymış" falan gibi. ki bu en basiti. hayat çok katmanlı. eşek kadar manipülasyon ağı var, genetik, çevresel faktörler, tesadüfler, yaygın kültür vs. bu iş çok zor yonca diye de bağlıyorum.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap