• budget isimli sözde kurumsal araç kiralama firmasının 5 kişiyi mağdur etmesi durumu. o 5 kişiden biri olmakla beraber olayı aracı adına kiralamak isteyen arkadaşımın ağzından yazıyorum, zira kendisi sözlük yazarı değil.

    ekim sonunda 5 arkadaş gaziantep’e gezi düzenledik. gezi esnasında kullanmak için araç kiralayalım dedik. budget araç kiralama firmasının internet sitesi üzerinden 13 eylül 2018 tarihinde 2944396 rezervasyon numarasıyla 26 ekim 2018 tarihinde gaziantep havalimanı'ndan teslim almak üzere online araç kiraladım. ardından rezervasyonumun onaylandığına dair maili aldım. teslim almadan bir gün önce ise rezervasyonu teyit etmek için sistemden gelen otomatik aramada aracı teslim alacağımı teyit ettim. buraya kadar her şey normal.

    26 ekim 2018 saat 21:30 civarı gaziantep havalimanı’na indiğimizde aracı teslim almak için budget ofisine gittik. ofisteki görevli işlemlere başladıktan sonra findeks kredi notumun düşük olduğu gerekçesi ile aracı veremeyeceklerini söyledi. fakat findeks notum düşük olamaz, ne bir ödenmemiş kredi borcum ne de finansal açıdan sıkıntı yaratacak başka bir durumum var. yaklaşık 1.5 ay önce aynı firmanın başka bir ofisinden hiçbir sorun yaşamadan araç kiraladığımı söylediğimde ise yanıt “o, o ofistekilerin inisiyatifi ile olmuştur” minvalinde oldu.

    fikir alışverişinden sonra rezervasyonunu yaptığımız araç bizim rezervasyonumuzun iptal olmasıyla boşa çıkmıştır, aynı aracı aramızdan başka birinin adına kiralayalım diye bir karar aldık. tekrar ofise gidip başka bir arkadaş adına aracı kiralamak istediğimizde ise aslında bize verilecek aracın kaza yaptığını, bu nedenle bize veya bir başkasına araç kiralamayacakları yanıtını alınca findeks kredi notu gerekçesinin tamamen ofisin bahanesi olduğunu anladık.

    kendilerine mağduriyetimizin giderilmesi gerektiğini belirttiğimizde ise bir şey yapamayacaklarını söylediler. konuşma esnasında görevli “bende araba varken müşteri geldiğinde vermemek olmaz” gibi garip bir cümle kurdu. ellerinde araba varmış aslında da biz online olarak rezerve etmemize rağmen bizden önce gelen birilerine mi vermişler acaba diye şüphelendik bu noktada. findeks yalanından sonra bu budget görevlisinden her şeyi bekler olmuştuk zira.

    velhasıl biz de başka bir firmadan araç kiralayalım dedik. 3 günlük tatil olduğundan dolayı başka firmalarda da araç bulamayabilirdik, mağduriyetimiz katlanabilirdi. neyse ki şanslıydık ama budget’tan rezerve ettiğimiz ücretin iki katına araç kiraladık.

    ankara’ya geri döndüğümüzde müşteri hizmetlerini arayıp şikayet kaydı oluşturduk. 3 gün sonra gelen cevap “findeks notunuz düşük olduğu için aracı alamamışsınız” şeklindeydi. belli ki görevliye sormuşlar, o da kaza yapan araç yalanından vazgeçip ilk yalanı devam ettirmeyi seçmiş.

    tl;dr: gaziantep havalimanındaki budget online kiraladığımız aracı muhtemelen bizden önce gelen başka birilerine verdi, biz almaya gittiğimizde önce findeks notunuz düşük, sonra araç bugün kaza yapmış yalanlarını söyledi, biz de başka bir firmadan araç kiralayarak maddi açıdan büyük zarara uğradık.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap