• oldukça saygı duyduğum insanlardır.

    ben ve benim gibi birçok suser atatürk'ü seven ve sayan ailelerde yetiştik. akp öncesinde daha çok kalbimizle seviyorduk ailemiz ve okullarımızın da etkisiyle. atatürk bir kahramandı, işgal edilmiş ülkeyi kurtarmış ardından devrimleriyle kalkındırmıştı. ama bugün birçok atatürkçünün kabul ettiği üzere atatürk'e olan bu sevgi yüzeyseldi, törenlere, törenlerdeki klişe konuşmalara ve şiirlere hapsedilmişti. biz atatürk'ün değerini yeterince bilmiyorduk. çünkü iç ve dış kaynaklı birçok sorunu olsa da ülkenin özünde hep atatürk'ün yolunda olduğuna ve bir gün kalkınacağına ve çağdaş ülkeler arasında yer alacağına inanıyorduk. ancak özellikle akp sonrasında durumun böyle olmadığını gördüğümüzde elimizden yitip gitmekte olanın kıymeti arttı. atatürk'ün yaptıklarını daha çok araştırdık, okuduk. hayranlığımız daha da arttı. kalbimizin yanında aklımızla da çok sevmeye başladık onu. bu ülkede teba olmaya alışmış insanlarla bunları nasıl başardı diye hep şaşırdık, hala da şaşırırım bazen. akp ironik olarak atatürk sevgisini daha da perçinledi içimizde, kıymetini daha da anlamamızı sağladı. artık atatürk'ü devlet değil halkın bir bölümü sahipleniyor ama devletin eski sahiplenmesinden çok daha etkili ve bilinçli bir sahiplenme bu.

    bizde durum buyken bir de bahsettiğim insanlar ortaya çıktı. sözlükte de çeşitli başlıklarda zaman zaman denk geldim bu yazarlara. çoğu aileden atatürk düşmanı veya düşman olmasa bile atatürk'e sevgi duymayarak yetiştirilen yani atatürk'ü anlamak için bir teşvik görmeyen insanlar bunlar. bazıları da bizim gibiyken çeşitli ideolojilere savrulmuş, atatürk'ü önemsiz görmeye başlamış ancak daha sonrasında hata yaptığını anlamış yazarlar. bir kısmıyla yazıştım, hikayelerini merak ettim. onlara böyle bir başlık açacağımı söylemiştim uzun zaman önce ama araya çeşitli şeyler girdi. 10 kasımın yıldönümü yaklaşmışken aklıma geldi ve vakit ayırıp açmaya karar verdim. çeşitli başlıklarda dağınık olarak duracağına böyle bir başlıkta hikayeleri toplanırsa atatürk'ü anlamak isteyen başka insanlara yol gösterici olabilir diye düşündüm. çünkü bahsettiğim gibi herkes bizim gibi atatürk'ü seven bir ailede doğmuyor. bu insanların atatürk'ü kendi yönelimleriyle araştırıp sever ve sayar hale gelmeleri bana göre çok takdir edilesi ve örnek gösterilmesi gereken bir durum.

    gelecek için pek ümidim olmasa da kendileri gibi insanların sayılarının artmasının önemli olduğunu ve bizlere mücadele azmi vereceğine inanıyorum. bu arkadaşlar hikayelerini mümkün olduğunca anlatırlarsa çok iyi olacağını düşünüyorum ve hepsine teşekkür ediyorum.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap