• 1888 lapua doğumlu ekonomi profesörü, siyasetçi ve devlet adamı.

    öğrenciler birliği gazetesi ylioppilaslehtiyi düzenlediğinde helsinki üniversitesinde öğrenci olarak öne çıktı. muhafazakâr uusi suominin editör kadrosunda görev yaparken istatistik bürosu için çalışmaya gitti. 1932 de doktorasını kazandı ve finlandiya'nın önde gelen devlet memurlarından birisi haline geldi.

    annala, sağcı lapua hareketine katıldı ve 1931 şubat'ında hareketin helsinki bölge başkanı oldu. ideolojik olarak annala, italyan faşizminden ve korporatizmden büyük ölçüde etkilendi. işçi sınıflarının lapua hareketine dahil edilmesini destekledi ve varlıklı sanayicilerin birlikteki etkisine karşı çıktı.

    nisan 1932 de annala, herman gummerus ve erkki räikkönen ile birlikte yurtsever halk hareketinin (ıkl) (patriotic people s movement) kuruluşuna katıldı ve 1936 dan 1944 e kadar başkanlıgini yaptı. 1933-1945 yılları arasında finlandiya parlamentosunda partiyi temsil etti. resmi lider vihtori kosola iken annala, ona yakın olduğu bilinen teğmen bruno salmiala ile hareketin gerçek yöneticisi konumundaydı. daha sonra ulaştırma bakanlığına kadar yükselen annala 1943 de siyaseti bıraktı.
hesabın var mı? giriş yap