1 entry daha
  • corsair' in amiral gemisi olarak nitelenebilecek mekanik oyuncu klavyesi. mx speed adını verdikleri lineer switchleriyle gün itibariyle mekanik klavyeler arasında en kısa aktivasyon mesafesini sunmakta. teoridecherry mx red switchlere oranla %20 daha hızlı olduğu iddia edilmekte. bu farkı pratikte kesin olarak algılamak imkansız olacağından çok da farkedilmeden kendini gösteren bir avantaj olarak kabul edilebilir. klavyeyi kullanmaya başlayalı yarım saat gibi bir süre olmasına rağmen tuş hissinin epey değişik geldiniği söylemem gerekir. tuşlara basması gerçekten çok kolay neredeyse hiçbir direniş hissetmeden tuşa basabilyorsunuz. 1.2mm olan aktivasyon mesafesi ise azami 3.4 mm ilerleyebilen tuşun hareketinin yarısından fazlası beyhude kılmakta. benim gibi membran klavyeden geçiş yapacak olanlar için tuşlara şöyle bir dokunmanızın yeterli olması parmaklarıyla yüksek kuvvet uygulamaya alışmış bünyeye garip gelecektir.

    klavye gövde olarak ön tarafta 6000 serisi fırçalanmış alüminyuım kullanılmış. alt kısımda ise alüminyum kadar olmasa da kaliteli plastik kullanımış. klavyenin taban kısmında masa üstündeki ince kabloları toplaması için kablo kanalları mevcut. malasef bu kanallar klavyenin kendi kablosu için kullanılamıyor, çünkü aşırı kalın ve inatçı bir kabloya sahip. bilek desteği kolayca takılıp çıkarılabiliyor, desteğin üstündeyse manyetik olarak yapışan çift taraflı kullanılabilen kauçuk bulunmakta.

    bunların dışında tamamen özelleştirilebilen rgb led ışıklandırma ve klavyenin sol yanında bulunan 6 adet 'g' tuşunun yanında tüm tuşlara makrolar atayabilmek klavyenin oyuncuların beğenecekleri özellikler olacaktır. ayrıca tercihe göre w,a,s,d ya da q,w,e,r gibi fps ve moba türü oyunlarda çokça kullanılan tuşlar kaymaz yüzeyli tuşlarla değiştirilebiliyor. hitap ettiği ana kitlenin de oyuncular olduğu düşünüldüğünde beklentiyi karşılayan hatta aşan bir klavye olduğunu söylemek yanlış olmaz.

    not: şimdilik düşüncelerim bunlar zamanla değişen bir şey olursa buraya yazarım.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap