4 entry daha
  • tarihi gerçeklerle uyuşmayan önerme.

    şimdi insanlık afrikadaki homo vadisinden çıkmış olsa da, ilk medeniyet sümer kabul ediliyor ya hani. üstelik asya-avrupa'da yaşayan pek çok halkın dilinde sümerce kelimelerin yaşaması tesadüf de değildir ya hani..

    şimdi burdan şuna bağlamak istiyorum. keltler bir yazar arkadaşın dediği gibi galyada görünüyorlar amaaaa buraya dikkat, yerleşik olarak. aslen bu kavim göçebe bir kavim. tıpkı prototürkler gibi demircilik ve binicilikte iyiler. sadece eğeri bulamamışlar. gel gelelim, bunlar bir şekilde karadeniz kıyılarına yerleşmişler. bunu nerden biliyoruz, yazılı kaynaklardan soyutluyoruz kendimizi, lazca ve lazcanın ağızlarına bakıyoruz. lazca ile keltçe de ortak kelimeler var. hmm diyoruz ki bu adamlar buraya gelmiş. bir de işin ilginci ortak küfürleri var, aya güneşe tapmak yerine bu iki unsura küfrediyorlar. siktiğimin ayı çıktı yine kurtlar basacak, siktiğimin güneşi neden doğmuyor gibi. tarihçiler değil de dilciler buna dikkat çekiyordu 2006 gibi okuduğum bir makalede.

    türkiye, kölemen türklerin devleti memlüklerin uluslararası adıdır. ilk kez memlükler kullanmıştır, batı literatürüne de haçlı seferleri sırasında girmiştir.

    keltler britanya'ya göç etmeden önce, britanya da piktler, bretonlar ve üst insan kabul edilen angl (melek)'lar bulunuyordu. yanlışımız varsa şimdiden özür dileriz tabi.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap