194 entry daha
  • son dakika söylenmesi üzerine konuşulabilir. ancak b2c hizmet sektöründe bir firmanın sahada en ön hatta müşteriyle ilgilenen ekibi için görünüm ve giyimle ilgili kurallar koyması kadar normal birşey yok. thy ticari bir işletmedir. kamu yararına hizmet veren bir devlet kurumu değildir. her şirketin olduğu kadar, kendilerinin de topluma karşı bir sorumlulukları vardır. ancak kendilerinin öncelikle diğer paylaşlara (söz gelimi hissedarlar) karşı sorumlulukları vardır.

    bu tür işletmelerde “yav o da yapar aynı işi nedir?” kadar kolay değildir bu işler. her şirketin bir stratejisi vardır. marka imajı da bu stratejinin bir parçasıdır. şirketin adı, marka bilinirliği, imajı vb. maddi olmayan varlıkları, filosundaki uçaklarından daha değerlidir. bunları oluşturmak o uçakları almaktan daha zor, kaybetmesi ise çok ama çok kolaydır. beyni olan kimse riske atmaz.

    bunun dinle bir ilgisi yok onu bir netleştirelim. görünür yerde dövmesi olanı da almıyorlar. başka örnekler de verilmiş başlıkta. sadece giyim kuşam ile sınırlı kalmayan. konu giyim kuşamken de, bir kıyafet kodu var arkadaşlar. o kıyafetin bir alternatifi yok. yok ulan. bunu giyeceksin diyor. bu arada, sırf bununla ilgili bile bir makaleye denk gelmiştim. havayolu şirketlerinin üniformalarıyla bağdaştırıldığı, bunun bir pazarlama kanalı olarak kullanıldığı vs. anlatılıyordu. yani thy üniformalı birini görünce amblemi bile görmeden diyorsun ki aha bu thy. neyse, özetle taviz vermezler böyle şeylerde.

    demokrasiyle, çağdışılıkla vs. de ilgisi yok durumun. avrupa’nın göbeğindeyim. koyu takım, açık renk gömlek, siyah ya da kahverengi ayakkabı, koyu renk çorap. dress code bu. yapacak birşey yok. bunlara karar verilirken arka planda bin tane şey dikkate alınıyor. ben istemiyor muyum en azından bazen rahat birşeyler giyip gideyim? gidemem. istediğim buysa yapmam gereken başka iş bakmak. bu sektörün olayı bu. herkes her işte çalışmak zorunda değil.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap