11 entry daha
  • coen kardeşlerin mini dizi olarak duyurdukları ama sürpriz bir kararla filme dönüştürdükleri projeleri. diziyken antoloji olarak tasarlanmıştı. filme dönüştüğünde de durum değişmedi. sırayla 6 bağımsız öykü anlatıyorlar. sırayla başroller şöyle:
    1. bölüm tim blake nelson
    2. bölüm james franco
    3. bölüm liam neeson
    4. bölüm tom waits
    5. bölüm zoe kazan
    6. bölüm brendan gleeson

    1. bölüm filme adını veren şarkıcı kovboy buster'la ilgili. sesi kadar silah kullanımı da oldukça iyi olan buster'ın rakipleriyle mücadelesi anlatılıyor. filmin açık ara en iyi, en komik, en şahane ve sürükleyici bölümü. nelson oldukça iyi. 2. bölüm bir bankayı soymaya çalışan bir kovboyla ilgili. zayıf bir bölüm, zira esas karakteri tanıtmıyor, aksiyona odaklanıyor. ama eğlenceli ve sürükleyici bir bölümdü, franco da fena değildi. 3. bölüm filmin en gereksiz ve kötü bölümü. çok da sıkıcıydı. bu bölüm kışın geçip ayakları ve elleri olmayan bir gencin millete öyküler anlatarak geçimini sağlamasını konu alıyor. neredeyse repliksiz olan neeson gencin sanırım ağabeyini oynamış. çok gereksizdi. 4. bölüm altın arayan bir adama odaklanıyor. çok iyi çekilmiş, mekân mükemmel, doğa, nehir insanın içini açıyor, görüntü yönetmeni delbonnel döktürmüş, waits iyi ama sonuçta bu bölüm de "meh". 5. bölüm iyi yazılmış, finali heyecanlı ama finale gelene dek gözleri deviriyoruz. zoe kazan filmin en iyisi bence. 6. bölümse bir at arabasında geçip 5 kişiye odaklanıyor. bu bölüm de iyi değil.

    bence 2. bölümden sonra temposunu yitiriyor film. 2'den sonraki hiçbir bölümde çok eğlenemedim. ha ara ara iyi espriler, komik anlar mevcut filmde ama genele vurulduğunda ilk 30 dk iyi, gerisi vasat. bir de her bölümde twist kasmak iyi olmamış. yani bir süre sonra öykünün sürprizli bir şekilde biteceğini tahmin ediyorsunuz ve film sizi şaşırtamıyor. e zaten twistli final öncesi de iyi olmayınca film vasatı aşamıyor. ama carter'ın müziklerini ve delbonnel'in görüntü yönetmenliğini övmemek olmaz. ikisi de şahaneydi. velhasıl, coen kardeşler westerne dair 6 öykü anlatmak istemişler. 5'inde erkekler, 1'inde kadın merkezde. her öykü farklı zamanlarda ve mekânlarda geçiyor. ama sorun şu ki ilgiyi ayakta tutamıyorlar. gerçi seveni de çıkacaktır. umarım coenler toparlanırlar da iyi bir film yaparlar artık. hail caesar iyi değil, bu hiç değil, clooney'nin çektiği suburbicon hiç mi hiç değil. toparlanın artık, diyerek bitireyim.
227 entry daha
hesabın var mı? giriş yap