2 entry daha
  • en klasiği sanırım shining'den geliyor, "canavarlar gerçektir, hayaletler de. içimizde yaşıyorlar ve bazen onlar kazanıyorlar."

    benim şahsi favorim ise yeşil yol'un son cümlesi, "her birimizin bir ölüm borcumuz var, bunun istisnası yok biliyorum, ama bazen, tanrım, o yeşil yol o kadar uzun ki".

    gece yarısını 4 geçe harika ifadeler dolu bir kitaptı, ama sanırım o kadar da unutulmaz değillermiş ki hepsini unutmuşum. bu başlığa denk gelmek iyi oldu, stephen king'in efsanelerini tekrar okuma vaktim gelmiş. kitap elimde olsaydı bir kaçını elimle koymuş gibi bulabilirdim ama.

    edit: duma adasından, wireman'ın başarısız intiharı üzerine söylediklerinden sadece biri, "yaptığım şeyden pişman mıyım? bazen evet, bazen hayır. evet diye düşündüğüm zamanlarda kendime artık eskisi gibi olmadığımı, daha ağırdan almam gerektiğini hatırlatıyorum. o adam o kadar yara almış ve yıkılmıştı ki, yaptığı şeyden sorumlu tutulamazdı. bu benim öbür hayatım; sorunlarıma da.. sanki doğuştan gelen özürler diye bakmaya çalışıyorum"

    wireman'ın bu sözlerini de unutamam mesela, eski kendisini intiharından ve kafasındaki kurşundan sorumlu tutamaması. ilk okuduğumda ufkumu katlamıştı bu sözler, epey küçüktüm o zamanlar. yanlış hatırlayıp yazmaktansa kitabı açıp baktım. bulmam sandığımdan daha kolay oldu.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap