39 entry daha
  • dün itibari ile başlayıp bitirdiğim dizidir.

    izlemeyenler için, olaylar meksika'da geçiyor.
    bundan sonrası spoiler içerir.

    --- spoiler ---

    dizi hikaye olarak başlangıçta çok güzel akıyor, seyirciyi ileride olabilecek durumlara çok iyi hazırlıyor. hatta önemli olabilecek karakterlere de dikkat çekerek başlıyor. ama tabi ters köşeler de hiç olmuyor değil.

    hikayenin düğüm bölümü ajan camarena'nın, meksikalı 'don'ların, rafa'nın ve felix'in kişiliği, bunların bir araya gelişi, rafa'nın sonradan görmelikleri, felix'in nabza göre şerbet kıvamında geçen ve asla bitmeyen hayalleri ile geçiyor. güzel de işleniyor. hatta önceki sezonlardan hatırladığımız cali karteli ve escobar ile görüşülmesi detayı da harika olmuş diyebilirim. tam izleyicinin sıkılmaya başladığı anlarda müthiş bir kurtarıcı bulmuşlar. psikolojik bir deus ex. buna ek olarak, ileride bir efsane olacak olan el chapo'nun da yan rolde sürekli olarak görünmesi izleyicinin biraz daha dikkat kesilmesini sağlıyor.

    fakat çözüm bölümü, biraz fazla hızlı oluyor. camarena'yı daha az ekranda görüp, felix'in icraatlerini daha fazla görmeye başladığımızda bi kıllık seziliyor zaten. ancak olayların adam kaçırma, işkence boyutuna gelmesinin zemini çok fazla hazırlanmıyor. birden gerçekleşiyor diyebilirim. vali ve isabella gibi bazı karakterlerin çok hızlı şekilde tavır değiştirmesi de seyirciyi şaşırtmak için mi yapıldı bilinmez ama pek bi hızlı ve altı boş gerçekleşiyor. buralar bence biraz olmamış gibi.

    ayrıca kimse kusuruma bakmasın, dizinin en sevmediğim şeyi finali oldu. bu final çok fazla endüstriyel olmuş, artistik değil.

    meksika'da uyuşturucu savaşları sebebi ile ölen insanların sayısı sanıyorum kolombiya'dan fazla. yamuluyorsam düzeltin. ancak bu sezon şiddet içeren sahnelerin sayısı bana diğer sezonlara göre bi tık daha az geldi. sadece büyük balıkların kavgasını anlatıyor. sürekli ölen ayak takımının nasıl bozuk para gibi harcandığını diğer sezonlara göre daha az hissettiriyor. aynı şekilde seks sahnesi de yok denecek kadar az. (ya da meksikalılar gerçekten salak ve yapımcının bir suçu yok)

    bu dizi için olmazsa olmaz, otantisite ve yöresellik olayı harika. sürekli bitmeyen bir memleketçilik, mikro milliyetçilik muhabbeti var. hatta iki farklı yöre arasında geçiş yapınca insan tipi ve hatta konuşma, giyinme tarzları bile çok güzel değişiyor. konuya fransız bırakmıyor.

    yani,

    özetle, bir mucize yok. önceki sezonlardan bildiğimiz narcos formülü ve yöntemi uygulanarak çekilmiş, tutarlı karakterlere ve kaliteli işlenmiş bir hikayeye sahip, izlemeye değer bir netflix yapımı.

    darılmaca yok, netflix bu işin formülü biliyor. bize de kendini izlettiriyor.

    unutmadan, ışık ve ses süperdi.
    isabella hepsinden süperdi..

    --- spoiler ---
362 entry daha
hesabın var mı? giriş yap