9 entry daha
  • granola bar toplamda dört içerikten olusur:

    1) yulaf ezmesi, pirinç patlağı gibi ana dolgu maddesini olusturan bir tahil bazı.

    2) bal, fındık/fıstık ezmesi, olgun muz gibi bir bağlayıcı/yapıştırıcı.

    3) tereyağı, hindistancevizi yağı, zeytinyağı gibi vücudun gerekli yağlar ihtiyacını kaşılayabilecek ve diğer içerikleri bir arada tutabilecek bir yağ ürünü.

    4) fındık, fıstık, kuru kayısı, kuru kızılcık, kuru üzüm, tarçın, vanilya gibi hem tat hem de vitamin, mineral vesaire şeyleri sağlayan kuru yemişler ve baharatlar.

    bunların miktarları internetteki tüm tariflerde aşağı yukarı verilir. ama zamanla yapa yapa kendi miktarlarınızı da oturtursunuz.

    yapması atla deve değildir ve oldukça kısa sürer. ıslak malzemeleri bir yerde kuru malzemeleri bir yerde karıştırıp fırında sağlam bir şekilde kurutmanız yeterlidir. pişme süresi dahil 40 dakika kadar zaman yeterli olur. evde yapılmış granola bar ev ahalisi tarafından ilk iki gün içinde silinip süpürülmezse kapalı/streçli bir kapta en az 1 hafta dayanır. bir adet orta boy bar tam bir kahvaltı ya da “ay bir içim kıyıldı ne atıştırsam ki?” krizleri için gayet yeterli ve doyurucudur.

    içine koyduğunuz malzemeler tamamen hayalgücünüze veya evde bulunanlara kalmıştır. süt, yoğurt gibi çok sulu malzemeler haricinde her şeyi koyabilirsiniz. yaparken çok az tuz da koyarsanız tadını iyice ortaya çıkarırsınız.

    genel olarak hastasıyız kendisinin.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap