• edit: konuyla alakalı (bkz: aral game) adlı firmanın doğrudan etkisi çıktı

    ahlaksızca, namussuzca ve hırsızca misyona sahip olan playstation türkiye’nin devam ettiği keriz silkeleme politikası adı altındaki organize dolandırıcılık suçudur aslında.

    read dead redemption 2’den örnek verelim,

    oyunun türkiye fiyatı: 469 tl

    dolar bazında: 89$

    oyunun abd fiyatı: 308 tl (gizli sekmeden açılabilir)

    dolar bazında: 59$

    aradaki fark: 30 dolar! 30 fucking dolar!

    eğer ingiltere’yi merkez alıp euro’dan kıyaslasak bile aynı orantıda rakamlar.

    peki bize layık görülen 469 tl’yi onlara layık görülen 59 dolara bölersek türkiye için bir doları kaç tl’den hesaplamış oluyorlar? 7.9 tl

    hem de tüm bu orantısız, adaletsiz, namussuz fiyat politikası kutulu oyunlar için değil, dijital bulut oyunlar için söz konusu! yani ne taşımacılık komisyonu var ne dağıtımcı komisyonu ne kutu ücreti ne de başka bir şey. abd’deki adamla türkiye’deki adam aynı kaynaktan aynı altyazılara sahip oyunu indirmesine rağmen dünyanın en zengin ülkelerinden olan amerika’da ikamet eden bir vatandaş, ekonomisi sallantıda olan ülkelerden türkiye’de ikamet eden vatandaştan daha az ücret ödüyor.

    ancak aynı playstation, söz konusu endonezya gibi bir ülke olunca madem bunların ekonomik durumu çok iyi değil öyleyse onlara özel fiyatlandırmalar yapalım diyip oldukça ucuza oyun satıyorlar. endonezya’da rdr2 sadece 51 dolar yani 260 tl! link

    playstation türkiye oyun fiyatları ise bırakın endonezya ile rekabet etmeyi, abd, fransa hatta isveç norveç gibi zengin ülkelerdeki fiyatlardan dahi çok daha yüksek.

    steam, türkiye’ye özel fiyatlandırma yapıyor,
    spotify, netflix gibi markalar dahi türkiye’ye özel fiyatlandırma yapıyor.
    ama playstation bırakın insaf göstermeyi, endonezya’nın parasını bile zaten para içinde yüzen zengin türklerden çıkarıyor!
178 entry daha
hesabın var mı? giriş yap