1 entry daha
  • bana göre en büyük yeniliği frame tool denilen şey. güzel düşünülmüş. çalışma alanında bu araçla bir alan seçiyorsunuz, sonradan bu alanın içine bırakacağınız fotoğraf vs. bu çerçevenin dışına çıkmıyor. bir çok kişinin işine yarıyacaktır.

    type tool ile yazı yazmak için bir alan açtığınızda da içini otomatik olarak lorem ipsum ile dolduruyor, bence güzel olmuş ama beğenmeyenler bunu kapatabiliyor. aynı şekilde eskiden orantılayarak boyutlandırmada shift e basmak gerekerikren, bu tuşa artık gerek yok aksine orantısız bir boyutlandırma yapmak istediğinizde shift e basıyorsunuz (bunu da eski haline getirebiliyorsunuz). yine aynı şekilde ctrl + z ile ctrl + alt + z de yer değiştirmiş, güzel şeyler.

    content aware ile arka planı doldurmaca epey gelişmiş, dilersen nerelerden örnek alarak tamamlıycağını sen seçiyorsun. gözüme çarpan geliştirmeler sanırım bu kadar.

    ha bir de çizdiğin path'in sınırlarına göre, bir tarafa yaptığın çizim ya da işin simetriğini diğer alanlara yapıyor ama hiç kurcalamadım. sanatçılar, desinatörler falan buna bayılabilir (epey zaman kazanabilirler gibi, bilemedim).

    2018 sürümünde var mıydı hatırlamıyorum ama yeni başlayanlar için güzel öğretici gelmiş. seçtiğiniz başlığa göre bir konu veriyor ve adım adım size yaptırıyor, epey başarılı.

    bunların haricinde yenilikler varsa da henüz ben görmedim ama vardır kıyıda köşede güzel bir şeyler.

    sonuç olarak bunda da devrimsel bir şey yok. genel olarak bazı şeyleri kolaylaştırmışlar, ya da daha hızlı yapılabilir hale getirmişler.

    yani adobe photoshop cs 6 ile aşk yaşayanları (hayır o ben değilim) kendine çekecek bir şey yok.

    bunu kullanmaya başladı bir kaç gün oldu ama performans olarak önceki iki sürümden daha iyi gibi. bana öyle geliyor da olabilir, bilemedim.

    2018 den buna geçilir hacı. görünüşe göre de acemi dostu bir havası var, yeni başlayanlar da bunda rahat eder gibi.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap