6 entry daha
  • iyi başlayıp sonradan kabızlık geçiren ve sonlara doğru iyice kafa ütüleyen murakami romanı. 1q84'ten sonra murakami daha kötüsünü yazamaz sanıyordum ama bence başarmış.

    --- spoiler ---

    kitabın en büyük sorunu, 1q84 gibi uzunluğu ve akıl almaz tekrarları. romanın kahramanı dağ evine geldikten sonra hikaye uzunca bir müddet yerinde sayıyor. anladık adam karısından tekmeyi yemiş, anladık daha sanatsal resimler yapacak, anladık gatsby'nin izdüşümü bir karakter olan menshiki ile üçüncü sınıf bir melodramın içine çekiliyor ama anladık kere anladık işte bunları, ne diye kitabın son dönemecine kadar bunları tekrar ediyoruz işte onu anlamadık!!! bunun gibi büyülü gerçekçilik denen nanenin murakami biraz bokunu çıkarmış anlaşılan ya da ben murakami'nin hiçbir yere bağlanmayan fantezilerinden acayip sıkıldım. zira başkahramanın çıktığı fantastik yolculukla kayıp kız mariye'nin macerası hakkında derin bağlantılar olduğunu ima eden kitap en sonunda bu iki hikayeyi de kesiştirmiyor, birbirine bağlamıyor.
    --- spoiler ---

    özetle killing commendatore benim için devasa bir hayal kırıklığı. murakami için nobel edebiyat ödülü bir hayal artık. anca başını alır.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap