128 entry daha
  • ekşi sözlük bir siki beğenmeme timinin işgal ettiği başlık. narcos'un diğer sezonları çok mu iyiydi? ben açıkçası 3. sezondan keyif aldım. diğer 2 sezon sadece pablo escobar üzerinden yürüdü. şimdi bir kere meksika karteli, kolombiya karteli gibi değil. amerika'nın dibinde olduğu için daha önemli. kolombiya karteli, meksika karteli olmadan o kadar parayı kazanamazdı. yoksa kolombiya nere amerika nere? felix tam bir iş adamı ama aynı zamanda elini kana bulamaktan çekinmiyor. buradan sonrasına spolierla devam edeceğiz.

    --- spoiler ---

    escobar ile felix arasındaki benzerlikler ;

    -ikisinin de bir boka yaramaz ortakları- yakın arkadaşları vardı.
    -ikisi de son zamanlarında yalnızdı.
    -ikisi de hükümetle iyi ilişkiler kurmanın altın kural olduğunu biliyordu.
    -ikisi de bu işin sonunun ya ölümle ya zaferle biteceğini biliyordu.
    -ikisi de planlarını en sonu görerek yapıyordu.

    şimdi burada felix'i escobar'dan ayıran bir şey var, felix tam bir görev adamı, yaptığı stratejik yatırımlarla -hükümette yüksek kademedeki biriyle görüşmek için aracıya 1 milyon dolar vermek gibi- yerini sağlamlaştırdı. escobar, imparatorluğunun keyfini süremeden ölürken felix şuan 72 yaşında ve hala orada bir yerlerde duruyor. neden? çünkü bu adam işin anahtarının hükümeti ele geçirmek değil hükümetle çalışmak olduğunu anladı. escobar tam tersini yaptı. hep kolombiya başkanı olacağının hayalini kurdu. cinayetler işledi, uçak düşürdü, asker-polis öldürdü. ya felix orduyu kendi safına çekip koruma sağlıyordu kendine. tabii bunda meksika ve kolombiya'nın coğrafi farklılıkları var ama escobar bunu denemedi bile.

    felix şuan hala yaşıyorsa bunun sebebi planlarını çok iyi yapmasıdır. adam ortaklarını harcamak için 2 saniye bile düşünmedi. duygusallık bu işte yok çünkü. hele yakalandığı o son sahnede dedikleri, en cesur, en daşşaklı adamın bile daşşaklarının içine kaçmasına neden olur. kısacası adam diyor ki sen beni içeri al, teeee cumhurbaşkanına kadar, generallere kadar, savcılara kadar olan herkes ifşa olsun, eh bu da meksika'yı karıştırmaya yeterdi. escobar sadece yerel polisleri ve bir kaç rütbeli polisi eline alabilmişti. parasını "iyi" kullanamadı. felix ise parasını kullanmaktan çekinmedi. aralarındaki fark budur. bana göre felix, escobar'dan daha fazla saygı duyulası bir insandır. escobar gibi kuduz köpek değildir. kısacası bu dizi bana göre diğer narcos sezonlarından daha iyi olmuştur çünkü anlattıkları şeyler, dea ajanı öldürülmesi ipe sapa gelecek şeyler değildir.

    dizide yine amerika güzellemesi yapılmış. neymiş dea ajanı öldürülmüş. ee siz o ajanı bulmak için bir ev dolusu masum insanı, çoluk çocuk ve yaşlı demeden öldürdünüz? bir ajan ölmüş nedir yani? o ajan yüzünden kaç kişi öldü.
    --- spoiler ---
273 entry daha
hesabın var mı? giriş yap