aynı isimde "satranç (stefan zweig kitabı)" başlığı da var
924 entry daha
  • kendini geliştirmek isteyenler için mükemmel youtube kanalları önereyim.

    haznedaroğlu satranç akademisi:
    büyük usta kıvanç haznedaroğlu'nun kanalı. pratik derslerinde konuşarak oynadığından bir büyükustanın oynarken neleri düşündüğünü farketmeniz açısından çok iyi bir kanal. aynı zamanda açılışları ve kombinezon çözme tekniklerini anlatıyor.

    satranchess:
    cm* nazmi can doğan'ın kanalı. satranç antrenörlüğüyle geçinen birisi olduğundan her videosu oldukça eğitici genelde maç analizleri yapar ve açılışlarla ilgili fikirler verir.

    analizsatranc:
    neredeyse her büyük ustanın analiz edilmesini mutlaka tavsiye ettiği romantik dönemin agresif satranç maçlarını analiz eden bir kanal. selim çıtak ile dinlemesi çok keyifli oluyor. kendisi de 2300 elo civarında zaten oldukça iyi bir oyuncu.

    chess.com - türkçe:

    türkiye'de elosu en yüksek büyük usta olan alexander ipatov ile maç analizi yapan, bir diğer büyükusta cemil can ali marandi ile haftalık turnuva yayını yapan bir kanaldır.

    satranç okulu

    fm selim gürcan'ın kanalı. genelde asıl çektiği şeyleri cd olarak satsa da başlangıç ve orta seviye için güzel anlatımları youtube'a yüklüyor.

    powerplaychess

    ingiliz gm daniel king'in kanalı. caruana-carlsen maçlarının basın toplantısında sürekli gördüğümüz adam. top seviyedeki oyuncularla röportajlar ve oyun analizleri var. yabancı dili olanlar için oldukça faydalı.
1328 entry daha
hesabın var mı? giriş yap