33 entry daha
  • bağırsakların sağlığı ile ilgili birkaç kitap okudum ve onlarca forum sayfası (curezone.org) dolaştım nihayetinde geçtiğimiz yıl iki aylık bir süreçte öğrendiklerimi uygulamak suretiyle bir yeme protokolü uyguladim.

    öncelikle sıfır şeker, sıfır glüten aldım. sabah uyanınca ilk işim elma sirkeli su içmek oldu daha sonra şeker ihtiva etmeyen bir kahvaltı tabağı hazirliyordum ya da bazen sadece kefirin içine chia tohumu atarak içiyordum sonraki öğünler nispeten daha kolay sebze, protein, yağ dengesini kurup bir nevi ketojenik diyet yapar gibi beslendim. bu arada kefirim ev yapimiydi.

    günlük iki tablet probiyotik alıyordum doğru probiyotigi seçme rehberleri var oradan içinde kaç milyar bakteri olduğuna göre bir seçim yapabilirsiniz bir de ara ara markayı değiştirmekte fayda var. probiyotiklerle ilgili en temel bilgi midede cozulenleri daha iyi yoğurda karıştırip yediklerinizin yarısi tabakta kalıyor yarısi da ağıza yapışıyor mide ve bagirsaga ulaşana kadar o sayı kimbilir kaça düşüyor. oil pulling de yapıyordum onunla ilgili nette tonla bilgi mevcut ona da bakın (elma sirkesinden önce uyanır uyanmaz yapılır.)

    bunların üstüne ev yapımı kekik suyunu (yağı değil dikkat suyu- yağını içince buradan bulgar sınırına kadar kosarsiniz acidan) bir shot içiyordum. candida arkadaşımız kekikten de pek hoşlanmıyor zira.

    dilerseniz diyetinize bol bol sarımsak ekleyin. asıl mesele candidayi bir sağdan bir soldan yıkmaya çalışmak yani sadece kefir içiyorum işe yarar mı değil hem kefir hem probiyotik hem kekik suyu ne varsa diyete eklenmeli. tabii ki miktarlara dikkat aniden ve hızlıca yüksek miktarda candida mantarı öldüğünde candida flu denilen semptomlari gribin aynısı bir hastalık meydana geliyor bu sırada antibiyotik kullanmayı asla dusunmemelisiniz çünkü antibiyotik vücuda yuklediginiz dost bakterileri öldürüp candidayi sevindirecektir.

    candidadan üç gün beş günlük dikkat etme süreciyle de kurtulmak mümkün değil en az bir iki ay devam etmek gerekir iki ayın sonunda bir gün dışkınızda sümüksü yapida garip şeyler görebilirsiniz basınız sağolsun onlar ölmüş candida kolonileri ben görmedim fakat internette bol bol fotoğrafları mevcut bu işe gönül veren insanlar var forumlarda :) mesela oralardan öğrendiğim bir bilgi ağız içindeki bakteriler için adacayini demlenip onun suyuna çay ağacı yağı karıştırıp fırçalama sonrası ağız suyu olarak kullanıyorlardı. ben de denedim bunu o sürede ve cidden faydasını gördüm.

    şu an unuttuğum o dönem yaptığım başka şeyler de olabilir aklıma geldikçe eklerim.

    son olarak bu sürecin bana geri dönüşü şöyle oldu dinçlik kazandım, brain fog denilen kafa sisi olayından kurtuldum, allerjim çok azaldi, çok enteresan kulak akıntısı bile olmuyordu. ağrısız sancısız sapasağlam bir insan olmanın tadını yasadim, duygu durumum düzgündü, tatlı krizi yaşamadım hiç, uykumu alınca çat diye uyaniyordum. en büyük etki de kronik kansızligim geçti. çocukluğumdan beri iki üç ayda bir kan ilacı kullanmama rağmen yine de duzelmeyen kan degerlerim vardı bu süreçte o ilacı bile almamış olmama rağmen (çünkü demir ilaçlarını da seviyormuş candisko) degerlerim yükseldi, bağırsaklardan her hangi bir sızıntı varsa kansız kalmama sebep olan bu sırada tamir olsun diye beslenme protokolümde hindistan cevizi yağı (bu yağı çaya kahveye ya da direkt sıcak suya koyup içtim) ve bir bardak kemik suyu da vardı.

    durup durup bu entry oylaniyor aklıma geliyor bu sürecin üzerinden dört yıl geçmiş sağlık bende bir sevda olduğu için tabii candida protokolunden gönlüm geçmedi ve araştırmalarım devam etti yeni edindiğim bilgilere göre yukarıdaki bilgilerde bazı yanlışlar var yani hayatı hatalar değil ama daha kısa sürede daha net etki alınabilecek yeni bir protokol öğrendim ve uyguladım.

    adımlar şöyle: öncelikle sıfır şeker, sıfır fruktoz, domates, patates, pirinç, makarna gibi dostlar glutensiz olsa bile karabuğday unu, chia, yulaf gibi elemanlar kesilecek. mayalı gıdalar kesinlikle kesilecek turşu, sirke, peynir, yoğurt, kefir ve aklıma gelmeyen içinde maya olabilecek her şey. geriye kaldı sadece sebzeler, etler ve yağlar. mesela kahvaltıda iki yumurta, bir avokado, yeşillik, zeytin. yemek öğünleri kolay salata kesin olacak her öğünde yanına da et veya sebze bakliyat yerseniz iki kaşığı geçmeyecek ölçüde. şimdi işin tricky kısmına geliyoruz akşam saat on gibi üç tane küp şekerin üzerine otuz damla çam terebenti yağı damlatıp onu çatır çutur yiyoruz benim izlediğim protokolde ertesi sabah hep lavman vardı ama curezone da iki üç günde bir lavman yapan da olmuş bu çam terebentini uyguladıktan sonra. bu çok kadim bir uygulamaymis ve cook eskiden beri yapılıyormuş hakkında yazılmış ingilizce yazilara bir bakın ama çam terebenti denilen şey resmen inlerine giriyor ve tüm kolonileri parça pinçik ediyor. candida protokolune başlamak için en uygun zaman dolunaydan iki gün öncesi bu arada. protokol totalde altı gün sürüyor her gün yüksek oranda c vitamini almak gerekiyor ki candida flu yaşanmasin ama yine de yaşanıyor kaslarım, bacaklarım söküldü sanki benim bu uygulamada neyse kimseyi şartlamak istemem ama sonrası selamet iki gün sürüyor zaten ağrı da.
    https://www.curezone.org/forums/am.asp?i=1768120
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap