5 entry daha
  • 21 şubat 2017 tarihinde açılan ve genel olarak islam dini ve inanışı hakkında sorgulamaya cesaret edilemeyen konuları "ateist düşünce" adı altında yorumlayan ve esas itibariyle bilgi videolarının yer alıp toplanıldığı sesli kitap tarzı youtube kanalıdır.
    gizlenen islam gerçeği veya yedek hesabı gig tv'den sonra en çok takip ettiğim ve dinlemekten keyif aldığım youtube kanalıdır. 90'lı yıllarda popüler olmuş rahmetli spiker alp buğdaycı'yı anımsatan ses tonu ve yine anlatıma uyumlu seçilmiş müzikler eşliğinde sunulan akıcı anlatımlar ile sıkılmadan dinlenilebilir. bu hali ile yine benzer konulara değinen ve "işitme engelliler için haber bülteni" tarzı anlatımı ile biraz sıkıcı bir hal alan "din ve mitoloji" youtube kanalından biraz daha iyi olduğu söylenebilir. elbette her sunucunun kendi konuşma tarzına paralel olarak kişisel sunum farklılıkları olacaktır.*

    "inanmak istemiyorum bilmek istiyorum*" sözünden hareketle "sıradan, inançlı bir aile ortamında büyüdüm. kur'an kursuna bile gönderildim." şeklinde giriş yaptığı "neden tanrı'ya inanamıyorum ? sesli kitap" adlı 23 dakikalık video son derece güzel olup yine "onlar neden ateist oldular ? sesli kitap" adlı bir diğer 22 dakikalık videonun içeriği ve anlatımı da son derece etkilidir. ayrıca bu videonun sonuna doğru duyulabilecek "bu satırların yazarı bir zamanlar en radikal islamcı olan bendeniz. bu uğurda 28 şubat'ta işkence de gördüm, defalarca devlet beni irticacı terörist diye de fişledi. her türlü cemaati de biliyorum, tanıyorum. türkiye'deki birkaç tane şizofren, kendini mehdi sanan liderler dışında diğerlerinin hiçbirinin ne tanrıya ne allah'a ne de peygambere inanmadıklarından da eminim." şeklinde devam eden güncel tespitleri ışığında; esasen kendisinin de tıpkı diğerleri gibi önce inanan, sonrasında ise "düşünen ve sorgulayan" bir birey olarak "akıl" ile kavrayıp en nihayetinde artık inanmayan ve yıllarını verdiği dini ortamlardan sonra nihayet kendi doğru bildiği unsurlar eşliğinde hareket edip, yine kendi gibi sorgulayan ve inanç konusunda şüphesi olan diğer insanlara da yol gösterme amacıyla çalışarak hazırladığı diğer tüm yazı ve videolar izlenilip dinlenilebilir.

    edit: verdiğim linkler ile birlikte bahse konu kanal içerisinde bulunan videoların çoğu kullanıcı tarafından kaldırılmış.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap