5 entry daha
  • dün akşamki bölümüne mehmet altan’ı konuk etmiş söyleşi programı. başladıktan kısa süre sonra da program mehmet altan’dan inciler haline dönüşüverdi.
    deniz baykal biraz da tekerleme haline getirdiği bir sözle eski solculara dokundurmuş “eski solcular dün sovyetler birliğinin yağcısıydılar, sonra sağcı oldular, bugün de ab yağcısı...” demişti. ahmet hakan coşkun konuyu bu sözle açtı. tabi mehmet altan bu düşünceye katılır katılmaz buna hiçbir itirazım yok ama o cevap olarak tuttu dedi ki:
    içinde tutarsız bir düşünce. üzerinde fazla konuşmaya bile gerek yok. eski solcular sovyet yanlısı olmakla neden yağcı olsunlar. enternasyonal yanında olmak yağcılık mıdır ki...
    işte daha programın bu sözlerin sarfedildiği birinci dakikasında takıldım kaldım. bu adam ne dedi yahu dedim. eski sovyetler sosyalizm adına pek matah bir uygulamaydı da ona yaranmak adına yapılan işleri bugün tenkit etmek tutarsızlık olsun. işte ben bu yaklaşımı doluya kor almaz boşa kor dolmazken muhterem atladı başka konulara...
    türkiyeyi’ yöneten ve yönetilenler olarak iki sınıfa ayırdı. yönetilenler olarak tarif ettiği kesimin cümlesinin ab yanında yer aldığını, bu kişilerin ab yi yaşam kalitesini avrupa birliği standartlarına uygun hale gelecek diye gönülden desteklediğini ilan etti. ab yanlısı olmayı türkiye’de en ileri solculuk olarak saydı. akp'yi de bu yöndeki çalışmalarından dolayı en sol partiler sınıfına kattı. ahmet hakan coşkun sabırla mehmet altan'ın bu söylediklerinde acaba yanlış anlaşılan bir taraf mı var diye soruları ile deşti. o da biz de baktık ki mehmet altan'dan anladıklarımızda değişen bir şey yok.
    ne kadar isterdim o programın bant çözümleri yazılı olarak elimizde olsun. kendini türk aydını sınıfına koyanlar bazen ne kadar saçmalayabiliyorlar şöyle belge olarak bir yerlerde bulunsun.
483 entry daha
hesabın var mı? giriş yap