• acilen hayata geçmesi gereken sistemdir. pınar karşıyaka maçında gördüğümüz üzere 13 bin kişilik salonda 2 bin kişi olmamalı. her şeyi geçtim, dünyanın en güzel takımı bundan çok daha fazlasını hak ediyor. koç obradovic serzenişinde sonuna kadar haklı. peki sorunlar neler? çözüm için neler yapılabilir? bir düşünelim.

    öncelikle 1,2,3 ve 4. kategorilerin olduğu alt kattan bilet satışı yapılmıyor. tamamı kombine olarak satılmış durumda. bu arkadaşlarımızın çoğu önemli bir miktar verip kombinelerini almışlar. ancak lig ve alt seviye euroleague maçlarında salona gelmiyorlar. salona gelsinler çağrısı boş iş. bu kişilerin gelmediği maçlarda boşalttığı koltukları nasıl değerlendirebiliriz?

    öncelikle pratik şekilde devretme imkanı veren bir sistem gerekli. anadolu efes kulübünün kullandığı şekilde bir çözüm yapılabilir. kombine kartlarda bilet bilgisi yüklü durumda. kart sahibinin mailine gönderilecek bir karekod sayesinde bileti kolayca devretme şansı olacaktır. kart sahibi gideceği maça gider, gitmeyeceği maç için kendisine gönderilen karekodu mail veya başka bir yolla istediği kişiye aktarır. satmak isteyen de satar. şu an kendisi yerine başkasını maça göndermek isteyen kombine sahibinin tek çözümü kartı vermek. haliyle tanımadığı bir kişiye vereceği kartı teslim alma probleminden dolayı kimse buna yanaşmıyor. ve bunda da haksız değiller.

    ayrıca cep telefonu için yapılacak bir uygulama da ekstra fayda sağlayabilir. buradan da kombine sahibi gitmeyi düşünmediği maç için bilet hakkını kulübe devreder. kulüp de bu koltukları satışa çıkararak hem bilet geliri elde eder, hem de doluluğu arttırmış olur. herhangi bir bedele gerek yok. kimsenin karşılık beklemeden kulübe devretmeye razı olacağını düşünüyorum.

    yönetime düşen diğer bir husus ise ulaşım çilesi. metrobüs ve metro hatları yakın olmasına rağmen ulaşması çok uzun zaman alıyor. bu problemin çözümü için iett ve ilgili birimlerle görüşüp taraftara kolaylık sağlanması lazım. maç çıkışı yaya olarak metroya yürümek zorunda kalıyor insanlar. haliyle heves kaçırıyor bu durum.

    yine bilet fiyatları konusunda da yönetimin dersine çalışması gerekiyor. salonu dolduracak şekilde bilet fiyatlarını düzenlemek şart. bahçeşehir ünv ile olan bir maça 50 tl verip girecek taraftar sayısı çok az. fiyat bandı makul seviyelerde olmalı.

    esas değişmesi gereken ise kombine satış sistemi. bu yıl için geçti ancak seneye yapılacak satışlarda mutlaka euroleague ve lig maçları ayrılmalı. şu an gördüğümüz manzaradan çıkan sonuç şudur. kişi alt kattan 2500 tl verip kombine alıyor. toplamda 10-12 euroleague ve 4-5 lig maçına gidiyor. dolayısıyla maçların yarısında yeri boş kalıyor. şu an satışa çıkan rakamlar hiç değişmeden sadece euroleague kombinesi olarak satışa sunulmalı. lig kombinesi ayrıca satılmalı. sene içinde alt kattan bilet alıp maç izleme imkanı yok şu an kombineler yüzünden. kombineleri ayırarak hem buna imkan sağlanmış olur, hem de elde edilen gelir arttırılabilir.

    rüya gibi deplasman serisi yapıyoruz. dönüşte salonda 2 bin kişi karşılıyor takımı. obradovic'e ayıp olmasın diye değil, uça uça gitmemiz lazımken durum böyle malesef. umuyorum ki yönetim ve taraftar üzerine düşeni yapar, bu durumu çözeriz.
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap