8 entry daha
  • memleketimizde futbol izleyen herkesin futbol hakkında otomatikman "bilirkişi" olduğunu biliyorduk. ama tribünler hakkında bilirkişi olduklarını bilmiyorduk, öyleymiş.

    bu tezahürat üzerine artık gına getiren "takımın üzerinde baskı yaratıyor" temalı sözümona yorumlara şaşırmamak elde değil. o kadar ki nur çintay a bile bu konuda yorumunu esirgemedi ! daha kötüsünü düşünebiliyor musunuz ...

    dikkat!

    bu çokbillir tayfa durmaksızın "siz öyle besteler yapıyorsunuz ki sadece kendiniz için", "futbolcular nereden anlayacak ne dediğinizi" gibi yorumlar yapan insanlardı üç gün öncesine kadar.

    şimdi,

    takımı olumsuz etkileyen yüksek bir volume'de "gol gol gol" denmesi midir ?
    temposu mudur, nedir yani nedir...

    cihat aktaş'ın elim vefatının getirdiği sorunlara, medyanın "lümpen ve tehlikeli beşiktaş taraftarı" propogandasına, takımın başarısızlıklarına, polisin muazzam baskısına, kapalının yüksek bilet fiyatlarına rağmen "stadı yıkan", desibel rekoru kıran, bir taraftar var.

    neymiş? takım olumsuz etkileniyormuş.

    14 yaşında çocuk ya bunlar etkileniyorlar hemen! hayatlarında ilk defa baskı altında oynuyorlar ya etkileniyorlar! ne hikmetse gaza gelmiyorlarda kötü etkileniyorlar!

    eğer böyleyse ya üçüncü ligde oynasınlar ya da futbolu bıraksınlar.

    o tribündekilere dikkat ettiniz mi bilmem. takımın temposuna göre ayarlanır tezahürat. sözgelimi "hayat sensin"le başlar, "çok seviyoruz"la davem edilir. takım silkenince "beşiktaşım benim" olur. maç rölantideyken açıkla karşılıklı olur. tempo artınca kapalı alt üst karşılıklı olur.

    kartal gol gol gol iki durumda yapılır:

    a) takım müthiş bir tempo kazanmış saldırıyordur.
    b) takım bir türlü oyunu yıkamıyordur rakip sahaya, silekenemiyordur. tribün fitillemeye çalışır.

    bunun dışında yapılmaz zaten.

    peki bu tezahürat acaba rakibi nasıl etkiliyor ? onalara gaz veriyordur değil mi! peh!

    olumsuz etkilediği kapalıdan hemen hissedilirdi, öyle olsaydı. ve emin olun o tribünün başındaki insanlar bunu heme anlayıp tezahüratı kesecek tecrübede.

    televizyondan maç izleyip tribün güzellemesi yapanlar sussun artık !!!

    tüm olumsuzluklara, baskılara, sindirme politiklarına karşı,

    stadı yıkıyoruz olan budur. golden gole ayağa kalkan, uğultu yapmaktan başka numarası olmayanlar, ne beste yapabilen ne de ritminin hakkını vererek söyleyebilenler düşünsün.

    burası inönü, tezahürattan olumsuz etkilenen varsa gitsin samiyen'e rahat rahat oynasın topunu...
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap