• başlık sığmadı tam hali " şehir içinde zorunlu emniyet kemeri takma saçmalığı" olacaktır. yıllardır akıl erdiremediğim saçmalık.

    gerçi normalde emniyet kemeri takmanın zorunlu olması da saçmalık ya,

    ben emniyet kemeri takmadım diye başkalarına zarar veriyor muyum, rahatsız ediyor muyum, hayır. olası zararım tamamen kendime. can benim canım ister takarım ister takmam. kaldı ki az da olsa, emniyet kemeri takmadığı için hayatı kurtulan insanlarda var. ör: dayım 10 sene önce sapa bir yolda gece yolculuk yaparken. yolda siyah renkte bir boru fark ediyor ( tren tantanları gibi) kendisini yan koltuğa atmasıyla arabanın cabrio hale gelmesi bir oluyor. kemeri takılı olsa oracıkta can verecek.
    durum böyleyken, sen bana ne hakla ceza yazabiliyorsun?!

    hiç sağlık masrafları, devlete maddi zarar vs demeyin. bu devlet o masraflar için benden her sene zorunlu trafik sigortası istiyor (1600 tl ödüyorum), zorunlu sağlık sigortası yaptırıyor, hatta sigara içtiğim için aynı bahane ile sigarayı 2 tl maliyetli sigarayı 12 tl yaptığını söylüyor. sonra da gelip bana diyor ki ama sağlık masrafın olursa zarar ederim. gel birazda şuralarıma sik amk.

    neyse hadi her şeyi kabul ettim diyelim. peki hız sınırı max 50 olabilen şehir içinde neden zorunlu bu şey? çoğu zaman 50 bile yapmanın imkanı yok da, 50 ile kaza yapsan dahi en fazla ne olur. ( hiç crash testlerde o hızda yapılıyor demeyin. hepsi 50 ile yapılmıyor. 60-70 ile yapılanları da var. adamlar beton bloklara, esneme payı 0 olan çelik bloklara bodoslama vurarak test ediyor.)

    şahsen bu zorunluluğun tamamen devlete gelir sağlamak amaçlı olduğunu düşünmekteyim. yoksa devlet vatandaşının canımı o kadar düşünüyor ise önce çalışma koşullarını iyileştirsin. her yıl yüzlerce işçi sözüm ona kaza ile ölüyor.

    umuyorum reis bu konu ya da el atar. bu düşüncelerime saçmalık diyecek ak fanboylar, bu dediklerimi reisin söylediğini varsayarak entri girsin lütfen :) haydi iyi günler

    edit: trol diyen arkadaşlar olmuş, amacım trollük değil şahsi düşüncelerime göre bana saçma geldiği için düşüncelerimi yazdım.
    ayrıca, otoyola çıkarken mutlaka emniyet kemerimi takarım ve başlıkta yazılanların bir kısmına katılıyorum. otoyol için saçma bulduğum kısmı sadece zorunlu olması. isteyen taksın istemeyen takmasın kime ne. hadi bu tartışmaya açık bir konu, zaten benim de esas kastettiğim şehir içinde takılmasının zorunluluğu konusu.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap