497 entry daha
  • şu şartlar altında benim halen anlamadığım motivasyondur.

    ulan en ucuz araba 70-80 milyon tl. o da dandik ve sıfır aksesuar olanları. teneke ve plastik yığını yani. normal arabalar 120-130 bin tl'den başlıyor.

    ve insanlar halen araç alıyorlar.

    ben zengin bir adam sayılırım. türkiye'nin sayılı milyonerlerinden biriyim (en alt sıralardayım. abartmaya gerek yok). ama, kendi özel zevkim için 100 küsür bin tl borçlanmam. yapmam böyle bir şeyi. ulan yarın beş kuruşsuz kalsam, ben o parayı nasıl ödeyecem?

    evet; bir tane araba kiraladım. o da şirketin üzerine ve çok uygun bir fiyatla. onu da en ekonomik şekilde kullanmaya çalışıyorum. şehir içinde bir yere gideceksem veya kıta değiştireceksem, otobis, metro ve vapur üçlüsünü kullanıyorum (dolmuş ve halk otobisi bize ters).

    geçenlerde türksel'in web sitesine girdim. ayfon'un en son modellerini 13 bin tl'den satıyorlar. ön siparişte yer kalmamış. yani, millet borç-harç o en son ayfon modellerini alıyor, arkadaş. demek ki, epıl, 20 bin tl'ye satsa, o parayı verecek mallar da çıkacak... aynı mantık araba için de geçerli. üst segment arabalar 300 bin - 1 milyon tl arası. o parayı ben hayatta vermem. sikseler vermem. başımdan aşağı para yağsa yine vermem. işimi büyütürüm lan!

    ya da, 100-200 bin tl'em olsa, hemen yatırım yaparım, ya da başka bir işe girişirim. o paraya araba almak nedir lan? motivasyonunuzu sikeyim sizin.
589 entry daha
hesabın var mı? giriş yap