2 entry daha
  • dur! eğer sen de antropoloji sınavına çalışırken sinir krizi geçirip adama sövmek için buraya geldiysen bu yazı tam sana göre! çünkü tıpkı senin gibi adamın yedi sülalesine ben de küfür etmek istiyorum!

    cümleye başladığı nokta ile bitirdiği nokta arasında dağlar kadar fark olan, ne dediği anlaşılmayan, ne dediği anlaşılmadığı için çok önemli şeyler söylüyormuş sanılan, bu sebeple antropoloji dünyasında birçok insanın taptığı, ama aslında söylediği hiçbir şeyin anlamı olmayan, okuyanların kendi yorumlarını katarak bir anlam çıkarabildiği yazılar yazan hindistan kökenli garip bir adam.

    bu adamı her kim savunursa adamın "disjuncture and difference in the global cultural economy" yazısından kendi seçeceği herhangi bir cümleyi seçip ne anladığını anlatmasını istiyorum. öyle ki adamın en basit cümlesi bile birbiriyle alakası olmayan terimleri kendi kafasında bir araya getirmesi ile oluşuyor ve bu sebeple arjun appadurai olmayan kimsenin (yani kendisi dışında kimsenin) bu adamı anlamasına olanak kalmıyor. bu sebeple söylediklerinin bir kısmını anlayabilen adamlar "tam anlamadığıma göre kesin çok derin bir düşünce" mantığıyla kendisine tutuluyor.

    söylediğimi daha rahat açıklamak adına bir örnek vereyim: antropoloji profesörüm bu yazıyı bize verirken "bu yazı sizin için kutsal kitap kadar değerlidir" dedi. daha sonra "15 yıldır her yıl detaylıca işlememe rağmen her okuduğumda hala yeni şeyler anlıyorum" dedi. ulan kamil, 15 yıl üstüne çalışmana rağmen hala tam anlamadığın yazı acaba "anlamsız" olduğu için anlamıyor olabilir misin? ya tamamen anlamsız bir terimsel karmaşa olduğu için her okuduğunda kafanda kendin bir şeyler üretiyorsan?

    böyle adamlara allah gözüyle bakılıyor ve bize sınav konusu olarak veriliyor ya üniversiteyi bırakasım geliyor... bir gün yüzyüze gelirsem kendisine de aynı şeyleri ileteceğim.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap