• cahil ozgur demirtas ozentileri hic cekilmiyor. demirtas'in en azindan kendi alaninda bir uzmanligi var, o alanda saygideger. soyledikleri de buyuk oranda dogru, bazi acilardan eksik. onun cahil ozentileri ise sacmalamaktan otesine gidemiyor.

    --- spoiler ---

    bir birey olarak ben ne yapabilirim? nasil alternatif sunabilirim diyemiyormusunuz? o kadar imkan varken? abi adam diyor ki rahat icemicez? seriat gelicek? abi her secim ayni muhabbetten bikmadin mi? senin derdin nasil daha fazla uretiriz ? nasil daha fazla katma deger katariz? nasil daha cok patent aliriz degil de bu bos muhabbet?
    --- spoiler ---

    1. herhangi bir birey yapip ettiklerinde ulke menfaatinin pesinde kosmak zorunda degildir, herkes kendisi icin en iyisini yaptiginda da ulkeye faydasi olacaktir. ya da en azindan siyaset kurumu ulkedeki iktisadi yapiyi, herkesin kendi faydasini aradigi durumda ulkeye fayda yaratilacak bicimde tasarlamak ve gelistirmek sorumlulugundadir. bu olmaksizin zaten buyumeyi, kalkinmayi dogal yollarla saglayamazsiniz.
    2. herkesin kendisi icin en iyi seyi yapmanin pesine dusebilmesi, firsat esitligini gerektirir.
    3. firsat esitligi altinda inovatif bir iktisadi yapinin kurulabilmesi dusunce ozgurlugunu gerektirir.
    4. firsat esitligi ve inovatif bir iktisadi yapi kuruldugunda ulke daha fazla uretir, daha fazla katma deger ortaya koyar, daha cok patent alir.
    5. firsat esitliginin ve ozgur dusuncenin tesisi politik bir sorundur.

    it's politics, stupid!

    ek not: gelecek zaman eki -icek degildir. bazi de'ler ayri, bazilari bitisik yazilir, ilkokulda ogretiliyor. "pert durum da" bitisik mesela. ozel isimlere gelen -e hali ekleri kesme isaretiyle ayrilir, boslukla degil. "chp ye" degil "chp'ye". cins isimlerde ise kesme isareti de olmaksizin bitisik yazilir, ilkokul 1'de ogreniliyordu sanirim. 2 de olabilir. yani "ulke nin tek sorunu..." gibi bir yazi tam bir cehalet gostergesi.
hesabın var mı? giriş yap