139 entry daha
  • aslında fena dizi değildir ama ister istemez narcos'un ilk 2 sezonuyla kıyaslayınca zayıf gözükmektedir. burada 4 nedenin olduğunu düşünüyorum.
    1. escobar'ı az çok herkes bilirdi, hikayelerini duymuştuk, nasıl bir karakter olduğunu biliyorduk. popülizmini, caniliğini ekranda izlemek keyif vermişti. felix'i ise pek çoğumuz bilmiyoruz. özel bir araştırma yapmadıktan sonra kendisi hakkında escobar gibi çok bilgiye ulaşabileceğimiz bir kişi değil. narcos'un 3. sezonunu hatırlayalım. cali kartelini de bilmediğimiz için oradaki kötülerle de empati kuramamıştık. büyük patronun eşofmanlı salak salak "tamam süper oldu her şey kontrolümüzde" filan demesine şahsen gıcık olmuştum. 3. sezonun bir avantajı vardı. bir önceki sezonda, escobar gerilerken, yerine kimin yükseldiğini göstermişlerdi. karakterlerle tanışmıştık. bu nedenle 3. sezon fazla sıkıntı yaratmadı, her ne kadar kötü karakterleri benimsemesekte "escobar niye gitti, bunlar niye kaldı" sorusunun cevabı için izledik. ayrıca felix'in özel hayatını da tam anlayamadık. önce sadık bir karakter olarak yansıtıldı, karısını aldatmayacaktı. rafa ne kadar pothead olsa da aileden diye kendisine destek çıktı. ancak bir aşamadan sonra anladık ki felix bir çok kadınla takılıyormuş, karısının boynuzları daha kanada'dan görülmeye başlanmış. çocukları yok oldu. aynı bölümde önce karısına "sen benim herşeyimsin" derken, 15 dakika sonra karısını yolladı, ilişkiyi bitirdi. karakterle ilgili ilginç bir noktada, elemanı hiç ot içerken veya kokain çekerken görmememizdi. gerçekten felix ot işi yapıp kendisi temiz mi kaldı? yoksa aktör ot içmeyip, ot içilen bir sahnede oynamam mı dedi?

    2. ilk 3 sezondaki gerçek görüntüler bu sezon yoktu. ilk 3 sezon diziyi belgesel havasına sokan gerçek hayattan aralara serpiştirilen görüntülerdi. örneğin 3. sezonda büyük patronun merdiven boşluğunda yakalanması ilk izlerken bana çok saçma gelmişti, "koskoca baron böyle mi yakalanır" diye düşünürken bir anda gerçek görüntülerde adamın merdiven boşluğunda yakalandığını görünce diziyi takdir etmiştim. bu sezon ne yazık ki böyle bir sahne göremedik, en son tarla yakıldığında gösterildi, o da zaten çok dizi başında sürekli dönen bir görüntü olduğundan fazla heyecan yaratmadı.
    3. bazı aksiyon sahneleri o kadar sonuçsuz kaldı ki, gerçekten yaşandı mı, yoksa dizi uzasın diye mi çekiliyor sorularını kendime sorup durdum. örneğin rafayı evinde basıyorlar, kapıyı açtıkları anda rafayı yakalayacaklar. o anda bir telefon geliyor, adamlar geri çekiliyor. bu dizide 10-15 dakikayı alıyor ve sonuç 0. benzer sahneler 2-3 kere daha çekilince istemsiz elim dizide ileri sarma tuşuna gitti. dizi de bir tane kadın karakter var. kadının rolü ne? kimse anlamadı. önce felix'i piyasaya soktu, kritik ortaklıklar kurdurdu. sonra hatun payını arttırmak isteyince felix kendisini bozdu hatta son bölümde masadan kovdu. hatunun ne gücü var, silahlı gücü var mı? (2. sezonda eşi öldürülen ablanın gücünü hatırlayalım), ne unvanla uyuşturucu baronlarıyla aynı masaya oturuyor, hangi bölgeyi yönetiyor. belki kendisiyle ilgili bir iki belgesel görüntüsü konulsaydı kendisine daha sempati duyabilirdik ama bu haliyle "ya dizi çok erkek kaynıyor arada kalça sallayan, uzun tırnaklarıyle sigara içen bir seksi hatun koyalım göz zevki olsun" diye mi konmuş insan bilemiyor.

    3. herkesin dediği gibi baby face aktörün dea ajanı rolüne gitmemesi. evet arkadaş elinden geldiğince iyi oynamış ama olmamış. belki 3. sezonun sonunda javier pena'nın meksikaya gideceğini ima etmeselerdi, belki dizinin onunla başlayacağını düşünmeseydik bize daha sempatik gelebilirdi. sonuçta hepimiz pedro pascal'ı, game of thrones'daki erken vedasıyla hatırlıyoruz ve ekranda kendisini görmek bizi mutlu ediyor.
262 entry daha
hesabın var mı? giriş yap