• rezalet gibi rezalettir, oku ve gör!

    -piyasada stok bulunamayan acil renkli toner ihtiyacı için arama yapılır, ortalama 300 tl olan toneri "orjinal ürün+faturalı ürün" olarak tanıtan bir magaza 190 tl olarak satmaktadır, siteden "ürünler orjinal mi? piyasadan çok daha ucuz, seri numaralarından kontrol edebiliriz" mesajımıza "05******* whatsapp hattımız ekleyin resmini gönderelim kontrol edin" cevabını dönerler, tonerlerde yüksek fiyat farkları çıkabildiğini bildiğimiz ve firmanın yanıtı ve aciliyete binaen sipariş verilir.

    -ürünler gelir ama fatura gelmez, herhalde e-arsiv fatura gönderecekler ya da sonra gelecek diye düşünülür, bu arada bitiş sinyali veren tonerler bir süre daha yazdırır ve biter, yeni gelen tonerler takılır, o da ne? "orjinal toner takın" mesajı ve %20 doluluk oranı.

    -ilgili firmaya durum bildirilir, yanıt şöyledir , “bilgimiz yok bizim, aldığımız yere soralım vs vs, iade edin ürünleri madem” cevabı dönerler fakat “fatura göndermediniz ki iade edelim, önce faturasını gönderin “ talebine “faturanız burada kalmış, kargoda unutulmuş, ama siz nasıl olsa iade edeceğiniz için göndermeye gerek yok” derler ? “peki ama şirket olduğumuz için fatura olmadan size iade ürün gönderemeyiz, hatta kartımızdan çekim yapıldığı için mecburen fatura kesmek ve göndermek zorundasınız” dediğimizde, “size fatura göndermek için kargo parası ödeyemem” cevabı verirler.

    -ilanda faturalı + orijinal yazılan ürünler faturasız ve sahte çıkmıştır.

    -n11 site canlı destek ve telefon ile ietişim kurulan 6 farklı kişi “ürünleri iade edin , ödeme iade süreci başlasın” çözümünden başka bir şey anlayamaz, “fatura olmadan kargonun nasıl gönderileceği” konusuna çözüm bulmayı bırakın anlamaları bile sağlanamaz.
    siteden faturalı + orijinal ürün diye ilan vererek ürün satan firmanın iyi niyetini sorgulamalarını beklemek zaten hayaldir
    -hala sitenizde aynı şekilde ilan veriyor , ne yapacaksınız dediğimizde konu “çözüm merkezine aktarılıyor”
    -bankaya dilekçe verilerek ödemenin iptali istenir, banka durumu dolandırıcılık birimine aktarır,
    -dilekçe akabinde whatappdan yazan kişi ve firmanın muhasebecisi olduğunu iddia eden kişi arayarak “fatura bilgisi verin faturanızı keselim, hesap bilgisi verin paranızı iade edelim “ diye iletişime geçerler, “biz ürünü n11 üzerinden aldık, ödeme oraya yaptık, bu konuyu n11 ve bankaya aktardık, bizi bu konuda aramayın “ diyerek irtibat kesilir, yani fatura kargoda kalmamış, fatura daha kesilmemiş ?

    sonuç : sahtesi üretilebilecek ve bir bakışta anlayamayacağınız ürünler için bu platformlardan uzak durmak gerektiğini, n11 gibi doğuş + koreli ortak girişimi olan platform bile olsalar güvenilemeyeceğini (her gün biri sizi arayacak, çözüm merkezi ilgilenecek dediler ama bir allah’ın kulu ne aradı ne ilgilendi) anlamış bulunduk.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap