• vücudumuzda gizli kalmış, saklanmış bölük pörçük anı parçacıklarını, yaydığı titreşimlerle balyoz etkisi yaparak parçalayan terapi. böylece enerji vücudunuzda özgürce dolaşmaya başlıyor.

    terapist farklı ebatlarda çanakları sağ ayak altından başlayarak bedeninizde farklı noktalara koyuyor, sonra tokmakla çanağa vuruyor. çanağa vurdukça bir yayılma oluyor. sağ ayak altım ilk önce patates çuvalı gibiydi, hiç tını olmadı. baba kökünü temsil ediyormuş. terapi sonunda tekrar sağ ayak altıma koydu bu kez enerji otoban şeridi gibiydi. sol ayak altı ise anne ve anne tarafından kökü temsil ediyor.

    daha önce scio terapisi aldığım için tibet ses çanaklarına ön yargıyla evet dedim ancak bir yazıyı hak etti. olay şu; bazı anılar yaşanan duygusal derinliğe bağlı olarak sözsüz olarak bölük pörçük vücudumuza kaydoluyor ya da atalarımızdan genlerimizle aktarılıyor. aynı bilgisayara bozuk veri kaydolduğunda hard diskten artık geri çağrılamıyorsa bizim bu anılarımızda kırık, bölük pörçük gizli gizli yerlere kaydoluyor. kaslarımızın ta derinine. dolayısıyla beyin sözsüz, kırık anıları birleştirip bir anlam çıkaramıyor ama onaramıyorda. gizli bir hayalet gibi varlıklarını sürdürüyorlar, bugünümüzde aldığımız kararları etkiliyorlar ancak sebebini, bizi neyin yönlendirdiğini bulamıyoruz. işte bu kırık anıları aynı bir halıya tokmakla vurduğumuzda dökülen parçacıklar gibi tibet ses çanakları vasıtasıyla döküyorlar. tibet ses çanakları terapisinde terapist sizden herhangi bir anınızı anlatmanız istemiyor, travmanın sebebi neyse ne oraya ne zaman nasıl girdiğiyle ilgilenmiyor sadece porçöz misali parçacıkları atıyor. arınma için de 3 gün bol su içmemi söyledi.

    sağ omzumdaki çanağa vurmasıyla birlikte çocukluğumdan bir sürü anı interstellar'daki gibi çerçeve içinde döküldü, sol omzumda çanağa vurduğunda da bu kez iş yerimdeki anılarım patır patır döküldü. bir dakka noluyoruz dedim içimden değişik bir deneyimdi. bir ara da ilk defa annemle babamın iki tren rayının birleştiği gibi birleşip tek makasta beni oluşturduğunu hissettim. sanıyorum içimdeki eril ve dişil ilk defa bütünleşti.

    terapistimin söylediği; anne ve baban ve atalarıma hitaben söylemem gereken sadece şunlar; vardınız, beni var ettiniz teşekkür ediyorum. bugünkü beni siz var ettiniz. teşekkür ederim.

    bu terapilerin sonucu aynı gün alınmıyor ama her geçen gün farkındalık oluşuyor, zaman geçtikçe editlerim.
hesabın var mı? giriş yap