• uzun zamandır gözlemlediğim olaydır. sanırım bu olay sosyal medyanın "ben" merkezli olmasıyla doğrudan ilgili.

    sosyal medyadan önce televizyon gazete vb. mecralarda görünen kişilere ünlü derdik (yada ünlü dediklerimiz bu mecralarda olurdular) sosyal medya hayatımıza girdi ve dedi ki boşver onları artık olay sensin!

    eskiden belki bir köşe yazarının ya da televizyonlara çıkıp gündemi yorumlayan kişilerin görüşlerini merak ederdi insanlar. kimi zaman sanatla ilgili kimi zaman siyaset spor vs. ha bu sosyal medya o zamanlar vasat olan birçok kişinin ipliğini pazara çıkardı o ayrı konu amacım sosyal medyaya gömmek değil.

    fakat eskiden ekşisözlük okunurdu. yani yıllarca yazar olmayı hiç düşünmemiştim bile. çünkü ben kimim ki ne yazayım?! bilgi birikimim ne ki? goygoylar yapan yazarlar da elbette vardı da sözlüğü kutsal bilgi kaynağı yapan yazarlar o zamanki yazarlardı. tamam artık bilgiye ulaşmak kolay. insanlar çok bilgilendirici ufuk açıcı şeyler yazmıyorlar kabul. sıkıntım bu da değil. hepimiz bir olayı gündemi bişeyi yorumluyoruz farklı görüşler ortaya çıkıyor ve o köşe yazarı yerine senin fikrini önemsiyoruz ve okuyoruz bu da bişeydir belki ama olay bunu da aştı.

    toparlayacak olursak şimdi sözlükçülerin içtikleri sigaralar, futbolcuların mesleği o olmasaydı ne olurdular, sözlükçülerin ilk okulda giydikleri iç çamaşırının renkleri **başlıklarında sayısız entry doluyor. bu da sosyal medyanın getirdiği ben merkezcilikten kaynaklanıyor bence. bakın bence! ben de ben aslında kimim ki bu tespiti yapıyorum diye bişey yok. hepimiz paşa paşa ayak uydurduk. şimdi sözlükte de bambaşka bir format var tabi ki sözlük yönetimi de değişime ayak uydurdu ve hala en çok okunan ve takip edilen mecralardan biri olarak gündemde yer etmeyi başarabildi. amacım eleştirmek de değil sadece bir süredir sinirimi bozuyordu anket başlıklarının bu kadar yürümesi. çünkü gerçekten sözlük yazarları ilk içtiğiniz sigaranın markası s*kmde bile değil. bi salın da en azından gündemde olan bir olaya falanca köşe yazarının, sanat eleştirmeninin değil sözlük yazarlarının yorumunu okuyayım. yada sözlük yazarlarının gündem yarattığı bir olayda fikir falan okuyalım yada ne bilim amk troll enrtyleri falan görelim. bana ne içtiğiniz sigaradan giydiğiniz kıyafetten kullandığınız cep telefonundan! lan cep telefonu alacaklar için tavsiye falan yazın yine fitim. marka yazıp çıkan var bu nedir arkadaş?

    tamam sakinim!...
hesabın var mı? giriş yap