11 entry daha
  • ılker canikligil mode on - hikaye anlatmakla film yapmak ayni sey degildir. cok guzel bir hikayeyi rezil bir filme donusturebilirsiniz. yapimci filme karismamalidir. yonetmen her bir plana dikkat etmelidir. niye gosterdi ki bunu olmamalidir. para yatiran yapimci kar elde etmek ister ama film yonetmenindir ve yonetmene karisilmaz. amerikan sinema mantigi ile film cekilmesi gunumuzde yaygindir. mode off-

    galasina gittigim icin rahat atip tutabilirim bence.
    belgesel yapsalarmis daha iyi olurmus.
    belgeselin kitlesi yok diye iki yildizli film yapmislar.
    cukur dizisinin de yapimcisi ayni oldugundan diziden sacma sapan reklam yerlestirmeleri fragman diye gorduk sosyal medyada iki hafta boyunca.
    ızleyici kitlesi at yarisi severler ve boldpilot sevdalilari ki 30-50 yas kitlesi var filmin. gala'ya gelenlerin bir kismi filmdeki calisanlarin aileleri digerleri hipodrom amcalariydi. film izleyicisi yoktu.
    farad ve kuskan basarili ama koç icin ayni sey soylenemez.
    filmde her biri 5 dakika 3 yaris izledik. 120 dakika film bitmek bilmedi. oysa gazi ve avrupa kosusu yeterliydi. sekanslar cok gereksiz ve uzundu.box'a girerken ki sessizlik vurgusunun bir kez verilmesi yeterliydi.

    yarisi burun farkiyla kazandigi anda giren muzik cok cirkindi. oysa sessizlik olsaydi hungur hungur aglardik ve film icin bir climax olurdu.
    genel olarak muzikler ile planlar cok uyumsuzdu.
    kemoterapi sahneleri cok gereksizdi daha ozet verilebilirdi. yer supuren temizlikci ayrintisini anlamadik, bos bir kareydi, flash araba bos bir ayrintiydi, halis karatas'in babasi ve kardesi ayrintilari neden verildi belli degildi...ee yani?
    son kisimdaki roportajlar asiri sacmaydi. film inandirici degil bakin halis'i sahit getirdik gibi olmustu. son powerpoint de kötüydü. kim montajladiysa hic montajlamamis ard arda birlestirmis gibiydi.
    senarist keske oncesinde duzgun bir arastirma yapsaymis neyin onemli olduguna karar verebilseymis...
    fikret kuskan'i neden hulusi kentmen yapmaya calismislar anlamadik.

    o degil de ingiliz atlari guzel hayvanlar...bold piloti canlandiran atlarin isimlerini umarim ogreniriz. bir de filmde halis karatas'in kendisini gormek guldurdu...o guzel bir ayrintiydi.
516 entry daha
hesabın var mı? giriş yap