6 entry daha
  • ankara devlet tiyatrosu 2018-2019 sezonu oyunlarından..

    oyunu çok beğendim.. oyunun metni başarılı ama bir o kadar da zor ve ağır bir metin.. bu sebeple dikkatle takip edilmesi gerekiyor.. görsel olarak inanılmaz doyurucu ve dolu bir oyun.. bu kısımda kesinlikle dekor tasarımı ve ışık kumandasındaki arkadaşlara çok iş düşmüş ama işlerini mükemmel yapmışlar/yapıyorlar.. ses efektleri, müzikler muazzam başarılı, kostümler şahane..

    oyunlarda mikrofon kullanımı doğru şekilde yapılamayınca çok rahatsız edici olabiliyor.. çünkü hem oyuncunun sesini hem de hoparlörden gelen sesi aynı anda duyuyorsunuz.. ama bu oyunda mikrofon yerine playback kullanımının masalsı ve şiirsel anlatımda güçlü bir rol oynadığını ve rejisörün bu tercihinin çok yerinde, dahice ve zekice olduğunu düşünüyorum..

    koreografi burçak ışımer imzalı.. devlet tiyatrolarında her zaman yaptığı gibi yine ve yeniden şahane bir iş çıkartmış.. ellerine sağlık..

    kün ana rolündeki ayşın ışımer, divane ağaç olarak izlediğimiz özden gököz ve inanılmaz yılan performansıyla cengiz uzun, tek kelimeyle enfestirler..

    velhasıl-ı kelam, başta oyunun yazarı turgay nar ve yönetmeni hüseyin köroğlu olmak üzere emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum..

    nice sezonlarınız olsun..
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap