5 entry daha
  • migros'un suçsuz olma ihtimalinin olduğu rezalet.

    şöyle ki; eğer aldığınızda telefon kapalı kutu olarak geldiyse size sorun huawei'den kaynaklanıyor. farklı kutuya farklı telefon konulmuş. migros doğrudan ithalat yapmış olmalı. bu nedenle (mantıklı olarak) kutu üzerindeki imei üzerinden telefon kayıt edilmiş. esas telefonun imei farklı olduğu için kayıtsız kalmış. migros'un hatası satış elemanlarının iş bilmezliği ve tabi sizin durumu geç fark etmiş olmanız nedeniyle geç reaksiyon alınmış olması.

    telefon alırken telefondaki kutudaki ve faturadaki imei numarasının aynı olduğundan emin olunuz arkadaşlar. çok istisnai bir durum arkadaş denk gelmiş. çözerler mutlaka. geçmiş olsun.

    edit: bir de şunu fark ettim; arkadaşa fatura değil fiş kesilmiş. burada sıkıntı şu ki, fişte imei yazan kısım boş bırakılmış. eğer buraya kutudaki seri numarası yazılırsa son tüketicinin durumu kanıtlaması zor olabilir diye düşünüyorum. çünkü telefonu aldıktan sonra kayıtsız bir telefonla değiştirdiğinizi iddia edebilir kötü niyetli bir satıcı (migros'un böyle yapacağını sanmıyorum tabi).
    e-arşiv faturası kesildiği yazıyor. onu da bir kontrol eder misiniz, ne yazıyor?
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap