2 entry daha
  • öncelikle arduino tek kart bilgisayar değil tek kart mikrokontrolcü diyerek söze başlıyorum. ancak burada yazar öğrencilerin gömülü sistemi öğrenebileceği uygun bir geliştirme ortamı hazırlanması ve uygun fiyatta satılması fikrini desteklemek için bu örneği iyi niyetle verdiğine eminim.

    türkiyede tek kart bilgisayar üretimi çalışması var

    https://www.dunyahalleri.com/…i-bilgisayari-poyraz/

    ancak kartın çekirdeği arm tabanlı işlemciler veya diğer komponentler türkiyede üretilmiyor. dolayısıyla fiyatı pahalı olacaktır.

    arduino gibi geliştirme kartı benzeri üretiminde ise bildiğim güzel proje olarak tinylab var. hem bu proje sadece bir geliştirme kartı değil projelerde çok kullanılan sensörlerin öğrenimi ve kullanımı için prototipleme aracı. ancak fiyatı öğrencilerin ulaşamayacağı kadar pahalı.
    http://www.tinylab.cc/

    yazarın verdiği diğer üretim örnekleri için bazılarının yerli üretimi mevcut
    kindle - e-kitap okuyucu - http://www.calibro.com/

    gimbal örneği için ise edelkrone markası türk markası, gimbal üretimi var mı bilmiyorum ama dünyaca tanınan sinamacılık ekipmanı markası bence tüketiciyi tatmin edecek ürünleri vardır.

    bunun haricinde bir çok yerli üretim teknoloji üretimimiz var olduğunu düşünüyorum. bu konuda yerli ürünlerin tercih edilmesi bu teknoloji şirketlerine kaynak sağlayabilir ve teknoloji üretimin hızlandırabilir.
hesabın var mı? giriş yap